GAME SET MATCH

⟵ Tilbake til tennis.no

Tar Norge med storm

Tirsdag 10.februar 2015 Klubbstoff

- Det har tatt tid å få på plass en ny tennisskole med et pedagogisk innhold som legger til rette for bedre læring, og med større appell til barn, sier tennisforbundets Espen Foss. Nå er over 30 klubber med i samarbeidet.


Tennisglede er det aller viktigste for åfortsette med idretten over lang tid. Derfor kommer det nå endringer for at flere skal få oppleve samme gleden som disse på bildet.

Turneringsspill må stimulere

Søndag 28.september 2014 Breddetennis

For å nå målet om at flere skal spille mer tennis, innføres det endringer fra 1.1.2015. Barn skal spille turneringer på sitt eget nivå - mot spillere som gjør at kampene blir jevnere.


Det hadde nok ikke vært mye aktivitet på Ørje IL Tennis´ baner om det ikke hadde vært for Per Arne Vikeby (til venstre) som er formann og spillende kaptein på klubbens 3. divisjonslag. Her sammen med medspiller på laget, broren Knut Vikeby.

Der ingen skulle tro at noen ville spille tennis

Tirsdag 29.juli 2014 Breddetennis

Landet over finnes det små steder som fortsatt kan lokke med fine tennisbaner. Hva skal til for at disse klubbene overlever? Og vil det komme nye? - Det hadde nok aldri blitt startet en tennisklubb på Ørje i dag, sier Per Arne Vikeby.


Denne gjengen håper dette blir den siste sommeren som de ikke får anledning til å gå innendørs når høsten kommer. Fra venstre: Adam Drys, Kenneth Reinaas, formann Yngvar Grina, Christian Bromander og Anders Folkvang.

- Vi kommer ikke til å gi oss nå

Tirsdag 08.juli 2014 Breddetennis

Med over 130.000 innbyggere er nabobyene Sarpsborg og Fredrikstad troligvis Nordens største byområde uten klubber som kan gi et innendørstilbud. Men nå blir det hall hos begge.


Tennisanlegg uten sidestykke

Tennisanlegg uten sidestykke

Onsdag 16.april 2014 Klubbstoff

Holmenkollen Tennisklubbs medlemmer kan glede seg sammen med alle i norsk tennis. Det nye tennisanlegget, som forventes å kunne stå ferdig i 2016, vil være uten sammenligning i Norden for øvrig.


Riktig pedagogikk løfter gleden

Riktig pedagogikk løfter gleden

Mandag 10.mars 2014 Breddetennis

Tennis med racketer og konkurranse om ballen er omtrent slik det alltid har vært. Men innlæringsmetodene, mestring - og gleden ved å spille har blitt en helt annen.


Ann Pankhurst diskuterer gjerne med ansvarlig for Tennisskolen, Espen Foss (t.v.) og idrettssjef Øivind Sørvald.

Det begynner med barna

Fredag 22.november 2013 Breddetennis

- Ranking av barn og unge er kanskje det mest ødeleggende vi driver med i tennis. Trenerne må lære seg å ta et bredere ansvar, sier trenerlegenden Ann Pankhurst.


Det er tydelig at trivsel og tennisinteressen gror hånd i hånd på Grefsen. I midten står hovedtrener Lance.

Finnes det et tennisunder?

Onsdag 23.oktober 2013 Breddetennis

Etter store sportslige fremganger på 80- og 90-tallet har det stått stille i Grefsen Tennisklubb. Nå har hovedtrener Lance Morgas og hans trenerkompaner tatt grep. Med en venteliste på 100 barn og 40 voksne kan det kalles et tennisunder.


Tor Fredrik Kayser Berg (t.v.) drøfter problemstillinger og tar gjerne imot spisskompetanse fra Tennisforbundets Øivind Sørvald og Espen Foss. Samarbeidet er godt og viktig.

Snart går startskuddet

Fredag 05.juli 2013 Klubbstoff

I Bergen bygges det permanent tennishall med 6 baner. Når sommeren blir til høst skal den stå klar. Tor Fredrik Kayser Berg har fulgt tennisen i byen i en årrekke. Nå mønstrer han på som daglig leder.


En kunstig fremtid...

En kunstig fremtid...

Lørdag 18.mai 2013 Klubbstoff

Det er grusbaner som gjelder i Norge når våren kommer. Enkelte klubber har imidlertid tatt konsekvensene av klimaet og lagt såkalte kunstgrus-baner eller syntetiske grusbaner. De håper det skal forlenge sesongen.


Hos Tonsen Tennisklubb  ved Aker sykehus i Oslo, er våronna i godt gjenge.

Se på været - ikke i kalenderen

Lørdag 18.mai 2013 Klubbstoff

Ingenting er vakrere enn en perfekt grusbane i mai-solen. Det mener ihvertfall A-sports Christian B. Andersen. For mange av klubbene var 1. mai datoen da utebanene ble tatt i bruk.


Gisle Jentoft (50) gleder seg over at han kan være med på en positiv utvikling av norsk tennis, både som styreleder i Heming Tennis, men også som sponsor og samarbeidspartner i form av sin rolle som administrerende direktør i SuperOffice.

- Nå skjer det mye bra i norsk tennis

Tirsdag 26.mars 2013 Klubbstoff

SuperOffice-sjef og tennispappa Gisle Jentoft har stor tro på fremtiden til tennisidretten i Norge. - Om alle bidrar, har Tennisforbundet en god plan, mener han.


Vi vil gi et tennistilbud til alle i Bergen, sier jublende glade Maria Sollohub og Cathrine J. Veidung blant heisekraner og byggekonstruksjoner.

Mulighetene åpner seg med ny hall

Mandag 25.mars 2013 Breddetennis

I Bergen ønsker de seg tilbake til 80-tallet – da byen markerte seg i tennisverdenen. Nå legges et grunnlag for å gjøre det mulig - for de "beskjedne" fra vest!


Daglig leder Reidar Nilsen og Michael Ryderstedt samarbeider godt.

En god trekant

Mandag 25.mars 2013 Klubbstoff

Stabekk tennis, SEB og Michael Ryderstedt er en spennende kombinasjon – meget spennende!


Side 1 av 3
Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner