Banner
Banner
Banner
↑ annonse

To attraksjoner fattigere

Onsdag 26.juni 2013 Wimbledon

Roger Federer kunne blitt historisk som den første med åtte Wimbledon-titler. Det ble med forsøket, for onsdag røk han ut av turneringen i annen runde. Tdligere har Rafael Nadal lidd samme skjebne.


Djokovic enkelt videre

Djokovic enkelt videre

Tirsdag 25.juni 2013 Wimbledon

Den toppseedede serberen Novak Djokovic hadde ingen problemer med å ta seg til annenrunde i Wimbledon-turneringen tirsdag.


Serena Williams

Innledet med sikker seier

Tirsdag 25.juni 2013 Wimbledon

Den femdobbelte Wimbledon-mesteren Serena Williams innledet årets turnering med seier tirsdag.


Nadal på hodet ut!

Nadal på hodet ut!

Mandag 24.juni 2013 Wimbledon

Rafael Nadal har vært i toppform lenge, men spanjolen røk mandag ut av 1. runde av Wimbledon-turneringen etter å ha tapt i tre strake sett for belgieren Steve Darcis.


Ruud nådde sin høyeste ATP-ranking 9. oktober 1995 og 3. mars 1997 da han var nummer 39 i verden.

Ruud har flere favoritter

Lørdag 22.juni 2013 Wimbledon

Christian Ruud har klare favoritter foran årets Wimbledon-turnering. Her gir han sine eksperttips for årets turnering som starter mandag.


Møtes i kvartfinale?

Møtes i kvartfinale?

Fredag 21.juni 2013 Wimbledon

Trekningen i Wimbledon ble foretatt i dag. Regjerende mester Roger Federer får en tøff vei mot en eventuell finale. Førsteseede Novak Djokovic fikk teoretisk en lettere vei.


Tennislykken kan ikke bli større enn dette!

Jakter historisk seier

Fredag 21.juni 2013 Wimbledon

Regjerende mester Roger Federer jakter sin åttende tittel på Wimbledon-gresset når turneringen starter mandag.


Serena Williams

Vil ta sin 6. Wimbledonseier

Fredag 21.juni 2013 Wimbledon

I dag ble det også kjent at tittelforsvarer Serena Williams har gitt en signert Wilson-racket til UNICEF-lotteriet under NM i august. Hun følger dermed opp Roger Federers initiativ fra i fjor.


Slik er årets seeding

Slik er årets seeding

Onsdag 19.juni 2013 Wimbledon

Novak Djokovic og Serena Williams topper seedingen i årets Wimbledon-turnering som akkurat ble offentliggjort. Fra mandag er spenningen i gang.


Fra 24. juni til 7. juli

Fra 24. juni til 7. juli

Tirsdag 18.juni 2013 Wimbledon

Wimbledon - to ukers tennisfest. Du inviteres ved å følge turneringen direkte i inntil 5 ulike C More-kanaler. Christian Ruud og Øivind Sørvald kommenterer.


Høyere pengepremier

Høyere pengepremier

Tirsdag 23.april 2013 Wimbledon

Wimbledon-arrangørene øker beløpet for pengepremier med 40 prosent i 2013. I tillegg påbegynnes arbeidet med å bygge tak over ytterligere en bane.


Wimbledon neste år

Wimbledon neste år

Tirsdag 30.oktober 2012 Wimbledon

Den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova vil heller vinne Wimbledon enn å bli ranket som verdens beste tennisspiller.


Nå flyttes turneringen

Nå flyttes turneringen

Mandag 23.juli 2012 Wimbledon

OL skal spilles på Wimbledon anlegget. 


Roger Federer

1-2-3-4-5-6-7!

Søndag 08.juli 2012 Wimbledon

Utvidet: Roger Federer skrev tennishistorie med sin sjuende finaleseier i Wimbledon da hjemmehåpet Andy Murray ble slått med sifrene 4-6, 7-5, 6-3, 6-4.


Så er seieren sikret. Bildet er hentet fra www.wimbledon.net

Marray ble historisk

Søndag 08.juli 2012 Wimbledon

Britiske menn har slitt i Wimbledon. Jonathan Marray brøt forbannelsen da han lørdag vant doublefinalen sammen med danske Frederik Nielsen.


Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner