Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Høy IQ hjelper henne

Søndag 07.juli 2013 Wimbledon

Så har vi fått en ny kvinnelig Wimbledonvinner – en riktig smart vinner... Fakta om Marion Bartoli:


Molla Bjurstedt Mallory

Molla Bjurstedt Mallory

Lørdag 06.juli 2013 Wimbledon

Den gongen ei norsk kvinne spela Wimbledonfinale – og om kvinnetennisen no.


Bartoli tok sin første Grand Slam

Bartoli tok sin første Grand Slam

Lørdag 06.juli 2013 Wimbledon

28 år gamle Marion Bartoli feide tyske Sabine Lisicki av banen da hun vant kvinnenes finale i Wimbledon-turneringen lørdag med settsifrene 6-1, 6-4.


Drømmefinale mellom Djokovic og Murray

Drømmefinale mellom Djokovic og Murray

Fredag 05.juli 2013 Wimbledon

Det ligger an til et oppgjør av de sjeldne i søndagens Wimbledon-finale, når førsteseedede Novak Djokovic møter annenseedede Andy Murray.


Marion Bartoli (28) og Sabine Lisicki (23)

Med dupprutiner og gressallergi

Fredag 05.juli 2013 Wimbledon

Årets turnering har vist oss godt spill og pågangsmot fra spillere med lavere seeding, deriblant årets finalister. Til turneringen var Bartoli og Lisicki seedet som nummer 15 og 23.


Bartoli knusende overlegen

Torsdag 04.juli 2013 Wimbledon

Franske Marion Bartoli er klar for sin annen Wimbledon-finale. Hun utklasset belgiske Kirsten Flipkens i torsdagens semifinale.


Parademarsj for Djokovic

Onsdag 03.juli 2013 Wimbledon

Novak Djokovic tok seg onsdag til semifinale i Wimbledon-turneringen etter en svært overbevisende forestilling mot Tomas Berdych.


Ferrer nær disket

Tirsdag 02.juli 2013 Wimbledon

Oppdatert: Spanske David Ferrer ble nesten disket fra Wimbledon mandag, da han dukket opp ti minutter for sent til kampen mot kroaten Ivan Dodig.


Sabine Lisicki

Ny Wimbledon "sensasjon"

Mandag 01.juli 2013 Wimbledon

Verdenseneren Serena Williams måte si takk for seg i fjerde runde. Tyske Sabine Lisicki vant sensasjonelt med 2-1 i sett. Også Laura Robson på hodet ut i dag!


Resultater lørdag

Resultater lørdag

Lørdag 29.juni 2013 Wimbledon

London (NTB): Wimbledon-turneringen tennis lørdag, årets tredje Grand Slam-turnering, 3. runde (kamper med seedede spillere):


Spansk håp - amerikansk fiasko

Spansk håp - amerikansk fiasko

Fredag 28.juni 2013 Wimbledon

David Ferrer vant fredagens 2.-rundekamp i Wimbledon mot landsmann Roberto Bautista Agut og tok seg enkelt til 3. runde. USA har ikke gjort det dårligere på 101 år.


Resultater torsdag

Resultater torsdag

Torsdag 27.juni 2013 Wimbledon

En av favorittkanonene som var i aksjon i dag er Serena Williams. Se hennes resultat - og de øvrige.


Hva skjer på stjernehimmelen

Hva skjer på stjernehimmelen

Torsdag 27.juni 2013 Wimbledon

Resultater onsdag: Favorittene har røket ut én etter én i Wimbledon-turneringen i London. Verdensener Novak Djokovic vil ikke bli den neste. Torsdag møter han Bobby Reynolds i annen runde.


Det er slik Roger Federer helst ville fremstått.

Jeg er IKKE ferdig!

Torsdag 27.juni 2013 Wimbledon

Den tidligere verdenseneren jaktet en historisk åttende seier i den prestisjetunge gressturneringen i London, men tapte overraskende for ukrainske Sergej Stakhovskij allerede i 2. runde.


Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner