Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Hvem vinner Wimbledon?

Fredag 10.juni 2011 Wimbledon

Christian Ruud og Christer Francke er kommentatorer på Canal+ som har senderettighetene. Her er deres favorittvurderinger:


Wimbledon fra 20. juni til 3. juli

Wimbledon fra 20. juni til 3. juli

Torsdag 09.juni 2011 Wimbledon
Gled deg! Snart er det klart for Wimbledon, den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. CANAL+ sender direkte.

Side 11 av 11
Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner