Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Davis Cup-laget 2015 Davis Cup-laget 2015 Kelneren

Opptur i Davis Cup

Norge slo Kypros i den avgjørende kampen i San Marino - og rykker opp til Gruppe 2 i Davis Cup

Lørdag 18.juli 2015 Skrevet av Espen Hildrup

"Når jeg ser bildet fra lagmiddagen, får jeg assosisjoner til Thor Hushovds legendariske Tour de France-seiere - med hele laget samlet til feiring". Sier syklist og generalsekretær Alexander Kjær. Og han var ikke alene, om å mene at det norske laget hadde virkelig utrettet noe.

Norge reiste til San Marino som nøkterne optimister. Dvs å slå bra fra seg, uten at opprykk var det store temaet. Trekningen fant sted onsdag kveld og Norge kom i pulje med Armenia og Macedonia. Land med høyst habile spillere. Men det som gjør Davis Cup - og Federation Cup, for den saks skyld - så spesielt er hva som kan skje når den enkelte spiller får på seg en landslagsdrakt og spiller for noe "større enn seg selv": For nasjonen, for laget,...

I den første kampen slår vi Armenia 3-0. Casper var førsteman ut og vinner 6-0, 6-0 over Mihayel Khachatruan. Viktor følger opp med 6-2, 6-3 over Sedrak Khachatruan. Joachim og Øystein spiller double og vinner 6-4, 6-0. "Å vinne denne doublen har en viktig signaleffekt", sier idrettssjef Øivind Sørvald. "Den setter de andre landene under press: Mot Norge gjelder det å vinne singlene, for Norge er gode i double".

Macedonia ble, som forventet, en tøffere affære. Casper vinner i 3 sett 1-6, 6-1, 6-2 over Dimitar Grabul (ATP 740). Viktor vinner 4-6, 6-3, 7-6 over Tomislav Jotovski (ATP 524). Og Joachim og Øystein følger opp med 3-6, 6-3, 6-4.

Etter 2 dagers spill var Norge puljevinner, etter å ha vunnet begge sine kamper 3-0.

Lørdagen utviklet seg til en stor fest. Kypros, som av mange ble ansett som den sterkeste nasjonen, ble slått 2-0.
Casper innledet med en praktkamp, hvor han vinner 6-1, 6-2 over Christos Hadjigeorgiou. Norge er nå 1 kamp unna å vinne hele Europa-gruppen.
Viktor hadde således en stor oppgave foran seg - og dette var, ifølge idrettssjef Sørvald, sannsynligvis den vanskeligste kampen å spille. Unge, fremadstormende Viktor viste ettertrykkelig hvilket kaliber han er lagd av - og nedkjempet ATP 499 Petros Chrysochos 6-2, 6-3. Doublen ble ikke spilt.

8-0 i kamper og opprykk. Dèt er en bra souvenir å ta med hjem.

Det var en imponert idrettssjef Øivind Sørvald vi snakket med senere på kvelden. Han fremhevet hvordan spillerne løftet hverandre og hvordan lagkaptein Anders Haaseth var svært god til å bygge lagfølese. At "sammen kan vi være veldig gode". Norge har et lag: Viktor, Casper, Joachim, Øystein - i tillegg til flere, ikke minst fra yngre klasser som er på vei opp.

Vi er tilbake i Gruppe 2, hvor tøffe tak venter. Men vi har spillere av internasjonalt format og Norge er en tennisnasjon. Det er bare å venne seg til tanken...

Generalsekretær Alexander Kjær uttalte for litt siden: "Jeg drømmer om Davis Cup på hjemmebane i Telenor Arena og drømmemotstander er selvfølgelig tennisstorebror Sverige”... Den drømmen kan gå i oppfyllelse før du aner det, Alexander. For Sverige er en potensiell motstander allerede neste år, på linje med både Danmark og Finland.

Vi hadde også en prat med Viktor etter Kypros-seieren. Og vi lar han få siste ordet, når han sier: "Dette har vært utrolig gøy - og jeg gleder meg helt vanvittig til Davis Cup igjen neste år". Til dette er det vel bare en ting å si: "Du er ikke alene, Viktor"!

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner