Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Casper spiller sin første turnering på Roland Garros - og går i fotsporene til sin far. Casper spiller sin første turnering på Roland Garros - og går i fotsporene til sin far. Foto: Fred and Susan Mullane

Casper slo finalisten fra i fjor

Spanske Jaume Munar kom til Roland Garros som forsvarende finalist. Han serverte en oppvisning i god tennis den første halvtimen og var nærmest utilnærmelig. Men så tror jeg han ble litt for sikker på seier, samtidig som Casper spilte stadig bedre, sier idrettssjef Øivind Sørvald.

Onsdag 03.juni 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

- Jeg opplevde kampen som svært utfordrende og fikk ingen enkel start, bekrefter Casper selv.

- Jeg begynte ikke spesielt bra, mens Jaume Munar spilte veldig bra. Etter 40 minutter lå jeg under 1-6, 1-4. Det viktige nå, var bare å prøve å holde serven min og håpe på en mulighet i det neste gamet, sier Casper til tennis.no

Og ja, Casper kom tilbake til 3-4.

- Det lettet meg. Jeg begynte å spille mer avslappet og satte mange gode slag og vinnere samtidig som hans nivå svekket seg litt.

Spilte feilfritt

- Casper spilte godt, hadde en tung forehand og turte mye mer. I perioder gjorde han ingen feil. Det gjorde Jaume Munar tydelig frustrert, samtidig som Casper var tydelig best, sier idrettssjef Øivind Sørvald.

- I 3. sett begynte jeg veldig bra og fikk en 4-0 ledelse ganske fort og etter det holdt vi begge serven inn til 6-2 til meg, forteller Casper.

Neste motstander nå møter Casper klokken 11 i dag. Corentin Denolly er 4. seedet.

- Nå er det 16 spillere igjen. Det er et høyt nivå og alle er gode her så dette er helt åpent, sier Sørvald.

Viktor Durasovic ute

– Det er synd for han var best. Men Viktor spilte litt for utålmodig. Han vant første set – kom dårlig i gang i andre og fikk aldri tatt seg helt inn igjen. Det var sterk vind og det gjorde sitt til en krevende match. Men slik var det jo for begge. Viktor var den beste av de to men måtte tåle tap. Slik er det dessverre noen ganger, sier Sørvald til tennis.no

I motsetning til Casper, er Viktor videre i double sammen med sin partner Patrik Niklas-Salminen fra Finland. I dag møter de et hel-argentinsk par Franco Capalbo og Geronimo Espin Busleiman.

Ruud og Ruud

At en ny generasjon Ruud er tilbake på banene i Paris vekker betydelig oppmerksomhet. Pappa Christian, som i sin karriere nådde ATP 39 i 1995  spilte også godt på Roland Garros.

- Jeg ligner nok mest på mamma, men tennisen har jeg fra pappa, sier Casper i et intervju på ITF. Han forteller fra tennislivet frem til nå. Også Viktor Durasovic får god omtale i artikkelen som du leser her:

.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner