Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Knallstart for Viktor og Casper

Det var stadige utsettelser på Roland-Garros for Viktor Durasovic og Casper Ruud i dag. Regnet stakk kjepper i hjulene - men når turneringen først kom i gang klokken 18.00 ble det seier til begge.

Søndag 31.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

Viktor er seedet som nummer fem og møtte Renta Tokuda fra Japan. Viktor vant 7/6, 2/6, 6/3. Casper er seedet 10 plasser bak - som nummer 15, og møtte Evan Furness fra Frankrike i første runde. Casper vant 6/3, 7/6. Dette var to av de få kampene som lot seg gjennomføre i dag på grunn av regn i Paris.

– Kjempegøy, alle de 64 spillerne i tablået her er veldig gode så dette er vi veldig fornøyd med sier idrettssjef Øivind Sørvald til tennis.no

Neste kamp for de to er tirsdag. Tennis.no kommer tilbake med mer etter å ha snakket med Viktor og Casper.

Konkurransen er tøff

– I juniorklassen er det tre-fire spillere som er mye bedre enn resten, men bak der er det jevnt. Casper kan fint nå en kvartfinale eller semifinale om alt klaffer. Men dersom han ikke har «dagen», kan det også bli en tidlig exit, sa pappa Christian Ruud til VG søndag.

Det er Øivind Sørvald enig i.

– Det er om å gjøre å vite at det er vanskelig kamper hele veien. En Grand Slam skaper et stort trykk – og det er i seg selv en utfordring å takle. Det er viktig å finne en balanse der man ikke er overtent, men at man klarer å spille sin beste tennis, sier Sørvald.

Racketen dokumenterer

Racketen Rafael Nadal (28) bruker i French Open er også en registrerings- og lagringsenhet. Casper bruker også nyvinningen.

Den ser ut som en vanlig racket, og den føles som en vanlig racket. Men inni skaftet skjuler det seg en høyteknologisk «hemmelighet».

- Casper har nettopp begynt å bruke denne racketen selv. Han synes det er morsomt. Man får ikke alle svarene, og teknologien erstatter ikke en trener. Men det ligger en del interessante tall i et slikt materiale, sier pappa Christian Ruud til VG som omtaler saken i dag.

- Det internasjonale tennisforbundet endret reglene og tillot teknologien tidligere i år. Spillerne får imidlertid ikke lov til å hente ut informasjon under en kamp, slik at spillet kan forbedres underveis.

Han sier at mange produsenter nå følger etter og produserer lignende racketer. Det skal også være mulig å sammenligne egen prestasjon med slagene til resten av verden i et eget nettsamfunn.

Når teknologien er i bruke, merker racketen seg hvor mye han skrur ballen, hvor hardt han slår og hvor på racketen ballen treffer.

Informasjonen racketen har registrert blir synkronisert med en iPad-app eller PC. Deretter kan han analysere eget spill.

- Denne typen racketer gir en del svar som kan være nyttig for de fleste, selv om jeg kanskje tenker at den er mer rettet mot hobbyspillere, siden de kan få ærlige svar på hva som egentlig foregikk under en treningsøkt, sier Christian Ruud til VG.

Tennis.no kommer tilbake med mer etter å ha snakket med Viktor og Casper.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner