Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Slik leser du illustrasjonen: 1= rødgrus, 2=Syntetisk base av grovhakket teglstein med syntetisk bindemiddel, 3=underlag som for ordinær grusbane. Slik leser du illustrasjonen: 1= rødgrus, 2=Syntetisk base av grovhakket teglstein med syntetisk bindemiddel, 3=underlag som for ordinær grusbane.

Tre nye baner på Nesøya

Tennisgruppen i Nesøya Idrettslag tre nye utebaner i tilknytning til boblehallen. Etter dette får klubben totalt seks baner. De har valgt å gå bort fra tradisjonelt banedekke.

Torsdag 28.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

- De nye utebanene er moderne grusbaner av typen Tennis force, forteller anleggskonsulenten til Tennisforbundet Helen Sterud.

Denne typen banedekke er som rødgrus lagt på en asfaltlignende base av grovknust teglstein med et syntetisk bindemiddel som legges ut med asfaltlegger.

- Før rødgrusen legges på, dekkes basen med et lag av rød gummigranulat for å hindre at grusen skal trenge ned og tette i porene i underlaget, forklarer Sterud.

Tennis Force er av den nye generasjon grusbaner som har kommet på markedet de siste 10-15 årene. Spilleegenskapene er som å spille på en godt preparert tradisjonell grusbane, eller bedre. Man unngår feilsprett og skliegenskapene er helt jevne.

- Disse banene er ikke helt vedlikeholdsfrie, men krever langt mindre jobb enn de tradisjonelle grusbanene siden man slipper valsing og vedlikehold av linjene, sier hun.

Sesongen forlenges

Banene er i prinsippet spilleklare når snøen er borte og spillbar umiddelbart etter regn på grunn av den gode dreneringen.

Over ser du en prinsippskisse:

1= rødgrus, 2=Syntetisk base av grovhakket teglstein med syntetisk bindemiddel, 3=underlag som for ordinær grusbane

Vil du vite mer om klubens vurderinger og erfaringer, kan du kontakte Magnus Wrahme i klubben 47225580

Det er Sportsconcept som leverer banene (Christian B Andersen / Tommy Dahl)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner