Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Begge vil møte Rafael Nadal

Det er bare dager igjen til Viktor Durasovic og Casper Ruud spiller i French Open junior. Begge vil nyte matchene og lære mest mulig. I garderoben sitter de gjerne sammen med Rafael Nadal.

Tirsdag 26.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

- Ja – å være med blir fantastisk. Dersom du spør meg om hvor mye jeg gleder meg – blir det en blank 10-er, svarer Casper da tennis.no ber om en forhåndsvurdering fra 1-10.

- Dette blir min første Grand Slam og jeg kommer helt sikkert til å lære mye. Både om hvordan de beste gutta oppfører seg, hva de gjør utenfor banen og selvfølgelig opplevelsen av å få spille på et så stort arrangement.

Casper regner med at han vil få møte de store gutt inne på anlegget.

- Ja, helst hadde jeg nok villet sitte i garderoben med Nafal eller Federer siden de er jo de to største og aller beste gjennom tidene og har vært mine idoler siden jeg var veldig liten.

Hans tredje forsøk

Viktor Durasovic gir French Open en 7-er på viktighetsskalaen.

- Jeg gleder meg sier Viktor som har spilt to junior Grand Slams tidligere. Jeg er med for å gjøre min jobb best mulig - og det er bare det jeg fokuserer på, alt annet er irrelevant for meg nå. Under slike turneringer er det viktig å holde fokus på seg selv, sier han og advarer mot å bli "turist" når man endelig er der.

- Jeg kommer til å ta til meg alt jeg kan for å bli en bedre spiller sier Viktor som også har Nadal som favoritt i et garderobemøte!

Psyken kan avgjøre

Idrettssjef Øivind Sørvald vet at de to vil få et stort utbytte dersom de bruker muligheten riktig.

Det å hevde seg i Grand Slams er veldig vanskelig. Alle som kommer inn i hovedturneringen er svært gode juniorspillere. Men med en god trekning tror jeg vi kommer til å se de to i flere runder – kanskje enda lengre. Men trykket er betydelig så det er ikke bare spilleteknisk de må være gode. Riktig mobilisering av psyken kan være avgjørende, sier Sørvald.

For vår tidligere toppspiller Christian Ruud (faren til Casper) er Roland Garros kjent mark. Han vet hva som møter de to.

- Verdens beste grusbaner og en atmosfære som er til å ta og føle på. Grand Slam er noe helt spesielt, sier han.

- Det er imponerende at lille Norge har to spillere med i juniorturneringen i French.,Tennis er en verdensidrett. Det er en utrolig sterk konkurranse i juniorklassen der verdensrankingen som består av mer en 2.000 spillere, sier Ruud.

Idrettssjefen liker det han ser nå. To spillere fra same nasjon i hovedtablået er ikke hverdagskost.

- Ja, vi har nådd et delmål i den langsiktige planen vår. Derfor vet vi at vi er på rett vei, uansett hvilke resultater de to i hovedrollene klarer, sier han.

Individuell lagidrett

Sørvald trekker frem laget som er nødvendig for å nå toppen for norsk tennis.

- Det gjelder på alle nivåer, sier han. Vi må rekruttere bredt, ta godt vare på talentene, ha gode trenere med ulik kompetanse, godt fokus på hvert område og selvfølgelig et optimalt støtteapparat til den enkelte satsingsspiller. Vi har nå 7 proffspillere, sier han tilfreds.

- Norges Tennisforbund kan ikke sørge for alle – spesielt ikke når det gjelder penger, men vi må være motoren, igangsetteren og nytenkeren som samarbeider internasjonalt. Spillerne hører hjemme i sin klubb, og derfor er trenerkompetanse så viktig. Vi bidrar med å skolere trenere og gi tilgang til TEN4 academy ressursene.

Og angående karakterer; på en viktighetsskala fra 1 – 10, gir Sørvald kvalifisering til juniorturneringen en 7-er. Dersom gutta klarer det samme i senior senere, legger han på 3 poeng til – en 10-er.

Viktor (18) er ranket ATP 465

Casper (16) er ranket ITF 16

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner