Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Casper Ruud og Viktor Durasovic Casper Ruud og Viktor Durasovic Arkivfoto Espen Hildrup

Seier uansett resultat

Viktor Durasovic og Casper Ruud spiller for å vinne French Open junior neste uke. Idrettssjefen kan ikke huske at vi har hatt to deltakere i en Grand Slam tidligere. I 1999 avanserte Christian Ruud til tredje runde. Vi har snakket med alle fire.

Søndag 24.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

I idretten er det får ting med høyere prestisje enn tennisens Grand Slam turneringer. Ønsket om å vinne en av disse er så intenst verden rundt, at det er flere millioner spillere som drømmer om å klare det – konkurransen er knallhard, og bare noen få kommer i posisjon til å kunne klare det.

Våre to beste guttespillere har meldt seg på i et sterkt felt for å ta de siste stegene inn i de forjettede tablåene.

- Det er svært gode nyheter for norsk tennis at vi har fått to spillere rett inn i hoved tablået i Roland Garros junior-turneringen som begynner neste uke. Vi skal følge våre to tett, sier idrettssjef Øivind Sørvald.

To raketter

Våre to håp har valgt en noe ulik karriereform. Viktor Durasovic har forlatt norsk klubbtennis til fordel for spesialisering i Spania. Casper Ruud gjør motsatt. Han trener med ressursene han finner i Norge, blant annet TEN4 academy – og har sin egen reisetrener når han er ute og konkurrerer.

- Det er to svært ulike modeller, men vi må ha respekt for begge. Det viktige er å forstå hva som skal til – både for å komme så langt som de to allerede har kommet, og videre fremover i karrieren. Begge har et solid støtteapparat og de trener og konkurrerer målrettet. Samtidig er de innforstått med hvilken innsats som kreves – og hvor lang tid det tar. Jeg har sagt det før, men gjentar gjerne. Topptennis er ingen quick-fix. Det finnes ingen snarveier, sier idrettssjef Øivind Sørvald.

Kom langt i French

Christian Ruud var vår forrige store spiller. Proffkarrieren, fra 1991 første han opp til 39. plass på verdensrankingen. Det var i French Open, på Roland Garros han sa farvel til profflivet etter å ha tapt i første runde i French Open 28. mai 2001.

Men Christian, som nå er en svært viktig ressurs i norsk tennis, hadde gjort seg vel bemerket da han noen år tidligere kom til 3. runde etter å ha slått svenske Thomas Enqvist som var seedet som nummer 16 i turneringen, og innkasserte 210 000 1999-kroner for seieren.

- Grand Slam er noe helt spesielt og gutta nå, får jo mulighet til å spille på verdens beste grusbaner i konkurransene – og møte sine idoler utenfor banen. Mitt råd er at de selvfølgelig gir 100% innsats i kampene sine, men også husker på å nyte øyeblikket litt, sier Christian Ruud.

Begge gleder seg

Sønnen Casper sparer ikke på kruttet...

- Det har alltid vært en drøm å få spille Grand Slams – og nå er jeg der! Jeg kommer nok til å få mye god læring siden det er første gangen, både med tanke på se hvordan de beste gutta oppfører seg og se hva de gjør utenfor banen, og selvfølgelig opplevelsen av å få spille på et så stort arrangement, sier Casper til tennis.no

- Jeg kommer til å ta til meg alt jeg kan. Det ville passe meg bra å sitte ved siden av Rafael Nadal i garderoben, men det blir ikke for å småprate. Jeg vil be om råd for å bli bedre selv slik at jeg slår han i fremtiden, sier Viktor Durasovic.

I morgen kan du lese mer om de to og Norges gjeninntreden i French Open.


.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner