Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Ett år med tennis på Nesøya Foto: Privat

Ett år med tennis på Nesøya

Nesøya Idrettslag ble stiftet i 1958. I starten drev en med disse idrettene: Svømming, livredding, ski, skøyter, fotball, håndball, friidrett og sykling. Siden har et par idretter falt fra – og noen kommet til. For ett år siden ble tennis en del av "familien".

Søndag 24.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

Christer Francke er hovedtrener i klubben. Med seg har han Peter Lonn. Han har akkurat kommet hjem fra en spennende og innholdsrik tennistur til Fort Lauderdale.

- Jeg spilte en National 45 og er veldig fornøyd med at jeg kom til åttendelsfinalen der.

Men den helt store opplevelsen var å møte Rick Leach i double. Han har 8 Grand Slam titler i duble og totalt 53 ATP seire.

- Vi vant ett sett mot legenden, forteller Peter ganske stolt til tennis.no

- Jeg har aldri møtt en bedre spiller enn Rick – og så hyggelig han var.

Det ble Carlos Gomez Diaz som vant både single og double i turneringen. Dessverre for Peter, skadet han kneet.

Men han fikk flere svar – både om sitt eget nivå, at konkurranseinstinktet er på plass – og at han vil spille lagtennis for Nesøya.

Startet i arbeidsbrakke

Fra gammelt av var Nesøya et paradis for sommergjester. En gammel arbeidsbrakke skal ha æren for mye av aktivitetene som er startet opp gjennom årene. Mødrene som drev barneparken der, startet Nesøya Husmorlag. Fedrene startet en sjakklubb som ble til Nesøya Idrettslag.

Målsetningene for Nesøya idrettslag er å gi barn og unge et allsidig treningstilbud etter følgende plan:

3 - 5 år: Lek i gymsal, 5 - 9 år: Allsidig grunnleggende bevegelsesskolering, 10 - 14 år: Begynnende spesialtrening, Ungdom: Utdypning av spesialtrening.

Ved å gi barn muligheter til å utforske, prøve og trene på ulike idrettsøvinger med forskjellige bevegelsesmønstre, vil vi kunne gi dem allsidig bevegelseserfaring og et godt grunnlag for senere spesialisering mener de på Nesøya. I sannhet en flott målsetting!

LES MER: om tennis i Nesøya IL her:

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner