Fra Slottsbalkongen, via Mac-en til LIVE fra Italia.. Fra Slottsbalkongen, via Mac-en til LIVE fra Italia..

Feiring med dobbelt fokus

Går det an å velge to ting på samme tid? 17. mai med barnetog, bunader, tradisjoner og glimrende NRK dekning landet rundt – og samtidig Ulrikke Eikeris første $10.000 finalemulighet etter det lange skadeavbrekket? Vi prøvde...

Søndag 17.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

Klokken er 09.15. Ulrikke og hennes finalemotstander, italienske Martina Trevisan kommer snart ut på banen for å slå inn. Selv sitter jeg i godstolen med en stor kopp kaffe, PC på fanget – og TV-skjermen rett foran.

NRK er i støtet. Jeg har allerede sett en tradisjonsrik 17. mai rokonkurranse i Suldalsosen, folket på vei i båt til Skjærhallen, jazzmusikk i lesesalen på høgskolen, musikkorps på sykehuset i Tromsø og vakre bilder fra Bøkeskogen i Larvik. Jeg har sett familiefaren som leter febrilsk etter flaggene han kjøpte i går. (Hvem kan ikke kjenne seg igjen i det...)

... og på radioen hadde jeg allerede hørt Odd Nordståga fortelle at han er ivrig med i 17. maikomiteen på Nordstrand – der han også er stand-in som stortrommebærer og stortrommedunker (vet ikke helt hva det heter? Det er vel neppe "spiller"...) i Nordstrand skolekorps.

Endelig – der satt overgangen

Nordstrand og Ulrikke Eikeri, selvfølgelig!

Klokken en 9.39 og finalen er i gang i Santa Margheerita di Pula. Martina Trevisan server og det første gamet går til 40-40. To ganger har Martina fordel – men Ulrikke vinner 1-0. Knallstart!

På NRK er de mer opptatte av hvor mange pølser vi skal spise i løper av dagen. De opplyser at de første som ble spist i Norge, var Frankfurterpølser fra Østerrike. Og lompe rundt pølsene kom fordi de var for varme å holde i. Pølse i hanske ble aldri noen slager... Godt å vite!

Heh - slager – i Italia bryter Martina Trevisan tilbake og i slaget der står 1-1.

Merkverdigheten pølse i vaffel kom fordi det var noen i Østfold som hadde gått tom for lomper til pølsene. Vaffel og svinekjøtt passer godt sammen, blir vi fortalt av eksperten på NRK. Om det er syltetøy eller sennep som passer best til Østfold-kombinasjonen, vil ekspertpersonen ikke si noe om...

I Italia er et 2-1 og Ulrikkes server mens garden imponerer på Karl Johan med sine marsjtriks på vei mot Slottet. Folket på Karl Johan jubler, men det hjelper ikke for Ulrikke. Martina Trevisan bryter igjen serven til 3-1

Og mens Gardegutta byr tilskuere langs Karl Johan opp til brosteinsdans – sliter Ulle i Italia O-0 og – 4-1. Ulle server!

En "lett preget" russemusikant blir intervjuet i Statskanalen – ble det sent i går, spør NRKs utsendte – nei det ble nok heller en tidlig start på dagen – sånn omtrent for to dager siden, opplyser intervjuobjektet av den kvinnelige typen ubeskjedent - og utdyper med at søvn aldri har vært en prioritert tilstand de siste ukene.

Snur til optimisme

I Italia er det Ulrikke, som har tatt over hovedrollen. Hun har redusert til 2-4 og nytt håp i 1. sett. Nå er det Ulrikke som styrer – hun bryter serven og leverer et flott game til 40-30 og stillingen er 3-4. Så er det Ulle som server.

På TV ser vi et glimt av 17-maiferiring på Gaustadtoppen, før NRK vender til Wien og hilsener fra den norske delegasjonen til European Song Contest. De skal også konkurrere...

Men vi fokuserer på LIVE oppdateringen. Ulle server, men det vil seg ikke helt... 0-15, 15-15, 15-30, 15-40, 30-40, 40-40, AD Ulrikke – 40-40, AD Martina Trevisan – og 5-3... Shit!

Nå kommer garden inn på Slottsplassen – kan de hjelpe Ulrikke som har det tøft nå – flaggborgen senkes ærbødig – for Ulrikke, men ingen ting hjelper. I Italia er det Martina Trevisan som leder i det Kongefamilien kommer ut på slottsbalkongen – garden spiller fanfare – og Ulle snur gamet til 40-30... Snakk om samhandling!

Men igjen går det galt – og Martina Trevisan vinner 1. sett 3-6. Dette blir en 3 setts finale, garantert!

Pause i Italia nå, mens Stabsmusikken spiller Ja, vi elsker på Slottsplassen.

Det har gått en time når den italienske tar 1. game i det andre settet. Huff... men kampen lever intenst for dette er et tøft, hardt og intenst oppgjør.

Martina Trevisan server, men Ulrikke bryter og utlikner til 1-1. Nytt liv i håpet! Så er det Ulrikkes serve – men det er motstanderen som går opp til 2-1...

På NRK er vi en snartur innom Tromsø, bare for å se hvor galt værmelderne kan ta. Det ble slett ingen regntung dag der nord, for den skyfrie himmelen vi ser er like blå som --- blåklokkevikua...!

Snur og styrer

I Santa Margheerita di Pula er det kanskje det som gir Ulrikke et ekstra gear. Hun bryter serven, snur kampen og utlikner til 2-2. Og nå er det Ulrikke som er i støtet – hun server - og styrer. Like vel blir hun liggende under 0-40, men henter seg igjen til 40-40. Nesten, men nei!

2-3

3-3

Ulrikke server!

I Bergen øsregner det – akkurat slik det skal være en 17. mai i vestlandsbyen sier reporteren... Kanskje er det som en hyllest til den nye flotte tennishallen til Paradis på Bønnes på som gjør at Ulrikke snur kampen – og for første gang leder hun 4-3!

På Slottsplassen fortsetter ivrige NRK-rapportere sitt intense arbeide på en søndag, men jeg bryr meg ikke – nå er det bare LIVE fra Italia som teller for meg. Beklager til kollegene... Ulrikke leder – hva nå?

4-3 og 40-40 i en liten evighet, før AD kommer på skjermen for Ulle – men tilbake til, 40-40. Så AD på nytt –

Aj, aj, yippi! 5-3 til Ulrikke – og nå er det hennes serve! Dette lukter tre sett lang vei.

En Grefsenskole, Engebråten marsjerer inn på Slottsplassen, uten at jeg er særlig interessert. 5-3, 40-30 og gameball til Ulle!

6-3 og klart for 3. og avgjørende sett – nå kan ALT skje. Og mens spillerne får en vel fortjent pause tar NRK oss med på en tur ut i den virkelig store verden...

Khartoum i Sudan, London, Dar Es Salam, USA – mange norske som er engasjert med flagg på brystet der også.

Fra opptur i 2. - til...

Martina Trevisan server først i 3. sett. Mine øyne er klistret til skjermen. Nåååå!

Men hva skjer – 0-1, 0-2, 0-3, 1-3, 1-4 – dette blir vanskelig, men fortsatt er det håp, for Ulrikke er slett ingen nybegynner. Hun har håndtert vanskeligere oppgaver før. Jeg trøster meg med det!

Men nei – 1-5, 1-6 og GAME, SET, MATCH. Gratulere med 3-6, 6-3, 1-6 til Martina Trevisan som vant årets Santa Margheerita di Pula med god margin til slutt.

Ulrikke – tusen takk for spenningen – ingen kan være misfornøyd med innsatsen. Det ville seg bare ikke helt i dag!

Og til alle dere som gikk i tog og heiet på Ulrikke med flagg og trompetfanfarer – takk til dere også!

Nå er det snart klart for Viktor Durasovic som spiller sin $10.000 finale fra klokken 13.00 i Boznia-Herzegovina.

Vi kommer tilbake med dekning av den matchen senere i dag.

Hurra!

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner