Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Ødelegger Roma-tapet for han

Rafael Nadal tapte kvartfinalen mot Stan Wawrinka i Italian Open. Det kan vise seg å bli fatalt for Nadal som denne uken også måtte tåle en tøff nedtur også på ATP-rankingen. Nå blir det vanskelig i French Open for det spanske esset.

Søndag 17.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

I dag spilles de siste kampene i Masters-turneringen før spenningen begynner på Rolad Garros i Paris – den andre av årets Majors.

For Nadal ble det litt overraskende tapet fredag ikke bare forsmedelig – det kan også vise seg å være ødeleggende for den imponerende Grand Slam rekken hans.

Høyt seedet fra 2005

Alt tyder på at Nadal vil gå glipp av den fordelen det er å slippe å møte noen av de fire øverst rankede før i kvartfinalen.

Dermed bryter han rekken der han ikke har vært dårligere enn 4. seedet i de Grand Slamene han har spilt siden 2005, skriver BBC på side websider.

Forige sesong ble tøff for Nadal, med både håndleddskade og blindtarmoperasjon. Nå spekuleres det i ubekreftede lekasjer fra arrangørene av French Open om at Nadal vil få seeding basert på hans status i turneringen.

Det er nemlig slik at ingen er i nærheten av Spanjolen i Paris. Nadal har gått til topps på Roland Garros i ni av de 10 siste årene. Nadal er dermed så attaktiv for turneringens kvalitet - at det to har felles interesser...

Dagens finaler

Roger Federers spilte seg til finalen etter seier over Tomas Berdych 6-3, 6-3 i går. Toppsedede Novak Djokovic er den andre finalisten etter at han slo David Ferrer 6-4, 6-4.

- Wawrinka kom fra en tøff kamp der han mobiliserte alt i seiersmatchen mot "Rafa" og det var tydelig at han var tom for energi, kommenterte Federer.

- Det var ikke min dag i dag, dessverre. For å slå Roger må man være 100 prosent i alt, og der var jeg ikke i dag, parerte Wawrinka.

Federer slo 18 vinnere, mot Wawrinka's 14, og vant 12 av 14 poeng ved nettet i kampen som varte under en time.

Russisk mot spansk overraskelse

Maria Sharapova kan ta sin tredje dame-tittel i dagens finale mot spanske Carla Suarez Navarro.

Sjarapova vant sin semifinale i et hel-Russisk oppgjør mot Daria Gavrilova 7-5, 6-3. Carla Suarez Navarro siste hinder på veien til finale ble seier over 2. seedet Simona Halep med 2-6, 6-3, 7-5. Rett og slett en liten sensasjon!

Han mangler to

Muligheten for Roger Federer i dag er spesiell, fordi Rome og Monte Carlo er de to Masters-titlene han aldri har vunnet.

- Jeg fokuserer alltid på å vinne – enten det er her i Roma, eller en turnering jeg har vunnet før. Jeg blir ofte spurt om det er noe spesielt med Roma og Monte Carlo som jeg aldri har vunnet, men slik er det ikke for meg, sa Federer på pressebreiefen i dag tidlig.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner