Fra tap – til nye muligheter

Emma Flood er i USA der hun er inne i MD (hovedturneringen) i $25.000 Meritz Aesthetics Womens Challenger i North Carolina. Ulrikke Eikeri spiller i Italia – mens både Melanie Stokke og Caroline Rohde-Moe fortsatt er i Båstad.

Søndag 10.mai 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

Vi hadde ingen spillere som gikk helt til topps forrige uke. Best resultatmessig var Melanie Stokke som kom til kvartfinalen i single og semifinaler i double i Båstad.

Emma Flood har tatt turen til USA der hun er inne i MD (hovedturneringen) i $25.000 Meritz Aesthetics Womens Challenger i North Carolina. Kvalifiseringen der spilles ferdig i dag. Fra mandag – og frem til vår nasjonaldag 17. mai, kjemper 32 damer om prestisje, titler og penger...

Ulrikke Eikeri spiller sin andre turnering i italienske Forte Village International Tournament i Santa Margretha di Pula.

Både Melanie Stokke og Caroline Rohde-Moe er fortsatt i Båstad og klare for sin andre turnering der. Melanie er 1. seedet og Caro 6. seedet. Andrea Raaholdt spiller kvalifisering.

Erik Unneberg i Blommenholm og Sandvika TK er en av de som følger turneringsspillerne i utlandet tett.

- Det er stor forskjell på kvaliteten i de ulike turneringene som spilles. Melanie Stokke spiller f.eks. nå $10.000 i Båstad. Hadde hun dratt til Asia ville hun, med sin ranking, vært i MD (hovedturneringen) i flere turneringer med høyere prestisje.

Han trekker frem et eksempel fra Lecoq Seoul Open Women's Challenger i Korea.

- Hvis man vinner bare en kamp i MD i denne $50.000 ville det gitt flere poeng enn å bli tapende finalist i en $10.000 turneringer Det er et tankekors, sier han.

Konkurransen om plassene er altså som regel langt høyere i Europa. I Båstad ligger de 17 spillerne som ble direktekvalifisert fra WTA 438 til WTA 1204. De 17 høyest rankede spillere i Korea er fra WTA 109 til WTA 382. Rett inn i MD er 22 spillere, der lavest rankede er WTA 466.

De norske damene har denne uken slike rankinger på WTA: 438 Melanie Stokke, 483 Emma Flood 624 Ulrikke Eikeri (Protective ranking 211), 733 Caroline Rohde-Moe.

Velger sin egen strategi

For Melanie Stokke er det viktigere å fokusere på egen utvikling og riktige utfordringer enn resultater og ranking poeng fra uke til uke.

- Det er viktig å ha rett perspektiv, tørre og ikke la seg bli konservativ om man ser for mye på resultat. Derfor er det å være modig og lykkes med å spille mitt eget spill de eneste forventningene jeg har til meg selv, sier hun.

- Båstad er en ny mulighet jeg får. En ny sjanse og ny mulighet til å lære leksa mi, sier hun til tennis.no

- Men etter at du vant to $10.000 turneringer nylig, merker du et forventningspress til å spille stadig nye finaler med seier?

- Forventningsbuen spennes ikke for stramt, jeg vet jeg er god nok til å innfri forventningene så lenge det ikke tar overhånd over spillet. For meg er det å komme langt i en turnering, om jeg gjør det jeg skal. Lykkes jeg med det, spiller jeg meg frem til finalen, sier hun.

Vi ønsker alle norske spillere lykke til i neste ukes turneringer - og gleder oss.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner