Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Trenerseminar med toppkompetanse Foto: Espen Hildrup

Trenerseminar med toppkompetanse

Det sier seg selv at gode trenere kan sine saker. Men like vel må kompetansen videreutvikles fordi behov og metoder er i stadig endring. Tennisforbundet inviterte trenerne til å møte 15 forelesere fra 9 nasjoner.

Onsdag 15.april 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

Et utrolig startfelt av spesialister var invitert til å holde foredrag under NTFs årlige seminar i Oslo Tennisarena denne helgen.

15 forelesere fra 9 nasjoner holdt til sammen 22 presentasjoner. Hovedtemaene var Tennisskolen, High Performance, Fitness for tennis, 13 – 19 års klassen og rullestoltennis.

65 norske og svenske trenere deltok, og de hadde en motiverende og lærerik helg.

- Til slike seminarer henter Tennisforbundet inn de beste kreftene i Europa og ellers i verden. Alle disse driver med utviklingen innenfor forskjellige områder av tennis og representerer en unik kompetanse, forteller Øivind Sørvald.

Krever kompetanse

- Det er viktig å bygge opp kulturen i trenerutdanning og spillerutvikling. Disse seminarene er et ledd i utviklingen av kulturen vi er i ferd med å bygge, sier Sørvald.

Han forklarer gjerne;

- Når man ser hva som bør gjøres, hvordan det skal gjøres og også forstår hvorfor man skal gjøre det, utvikler trenerne kompetanse innen sitt yrke. Erfaring er veldig viktig, det samme er kunnskap, men treneryrket er kompetanse-basert, derfor må trenere i dag gjennom utdanning, praksis og etterutdanning, slik at de utvikler kompetansen hele tiden, sier Sørvald.

Internasjonalt anerkjent

Tennisforbundet har jobbet mye med utdanningsprogrammet for trenere. Det er godkjent av både NIF og ITF – og det nyter stor respekt internasjonalt.

En viktig del av denne utdanningen er årlig etterutdanning. Tennissporten utvikler seg og endres seg hele tiden, og kontakten med de store nasjonene, gjør at norsk tennis til enhver tid er oppdatert i forhold til det som skjer internasjonalt.

- Vi er fornøyd med årets seminar, og tilbakemeldingene vi har fått fra norske og utenlandske deltakere er utmerket, forteller Sørvald. Han vet av erfaring, at man alltid lærer noe på slike seminarer.

- Kommer man hjem og ser at det man gjør selv, er det som ble vist - er det en bekreftelse på at man holder på med «beste praksis». Er forholdet omvendt kan det være på tide å tenke omvendt. Man skal bare utvikle seg 0,3% hver dag, så blir man ganske mye bedre i løpet av et år, avslutter Sørvald.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner