GAME SET MATCH

⟵ Tilbake til tennis.no

Fra venstre: Sportsdirektør, Sindre Bergan, idrettssjef Øivind Sørvald og NTG (og Stabekk)-trener Pawel Strauss.. Fra venstre: Sportsdirektør, Sindre Bergan, idrettssjef Øivind Sørvald og NTG (og Stabekk)-trener Pawel Strauss..

Midt i krysningspunktet

- Norge er det eneste landet jeg kjenner der skole kan integreres med toppidrett. Ingen av våre spillere må slutte skolen for å kunne satse fullt på tennis – her har vi kombinasjonsalternativer, sier Øivind Sørvald.

Onsdag 11.februar 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

En morgen hver uke møter idrettssjefen i Tennisforbundet de ansvarlige for tennis på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) sammen med satsingsspillerne der.

Fokuset er på elever som møter frem på Stabekk Tennisklubb hver morgen for å trene fys og tennis. Deretter er felles avreise til skolen på Bekkestua og dagens undervisning, før de er tilbake på banene med klubbtrenerne eller TEN4 academy.

- Når elever kommer til oss med et ærlig, engasjert og ekte mål om å bli best – tenner vi til. Vi driver ikke med masseidrett, så det er slike innstillinger vi liker å jobbe med. Hva kan vi hjelpe til med, er vårt svar sier Sindre Bergan. Han er sportsdirektør på NTG.

HER: kan du lese om Wang toppidrett.

Topp kompetanse

Til å hjelpe seg har han Pawel Strauss, hovedtreneren på Stabekk. Han har også hovedansvaret for tenniselevene på NTG og deler tiden sin mellom de to. Mye tennis med andre ord.

Få har en bredere tenniskompetanse enn Pawel. Han kommer opprinnelig fra en tennisfamilie i Polen og begynte å spille som seksåring. Han ble polsk juniormester i single og var fast på juniorlandslaget der. I løpet av studietiden spilte Pawel ATP turneringer i øst og vest. Han har var forbundstrener i Sverige i mange år før han flyttet til Norge, og ble fast inventar på Stabekk. Nærmest en legende i klubben.

- Treningsmengde er ikke det samme som kvalitet. Derfor er det avgjørende at vi kan tilby spillerne på NTG den beste kvaliteten – både når det gjelder tennis og skole.

Samarbeidende trekløver

I snart to år, har de tre jobbet målbevisst for å gi spillerne et optimalt tilbud. Sammen utgjør de en ressurs det er nærmest umulig og overgå.

- Jeg ser at noen tar de beste idrettsskolene som NTG og Wang for gitt – men slik er det ikke. Dette er en unik mulighet for våre spillere, sier Sørvald. Han legger til at det var noe av det første Carl Maes påpekte da han engasjerte seg i norske topptennis.

Sidre Bergan forteller at NTG har tilbud i 25 idretter.

Det gir oss en unik oversikt. Vi vet for eksempel hvor vanskelig det er å nå opp i de bredeste individuelle idrettene som tennis er en del av.

NTG måtte kjempe seg gjennom en trang start. Det var mye opp og ned og fight med det politiske systemet.

- Nå har vi full aksept og inne i Statsbudsjettet. Det er ikke noe frislipp av verken muligheter eller penger – men det gir oss trygghet. Det er ingen andre tilbud som er lik oss – vi vil gjerne bli stilt enda sterkere krav til. NTG er eid av en stiftelse – skal ikke tjene penger. Slik er det bare, opplyser Sindre Bergen.

Åtte nominerte

Når det er nødvendig for karriereutviklingen, kan elevene reise nærmest ubegrenset. Da kommuniserer de med lærerne på NTG elektronisk på smartboard. Men det betyr ikke at skolen firer på faglige krav eller pensum.

- Vi er en studiespesialiserende skole med full fagkrets – som gir elevene videre muligheter. Vi er spesialister på skole i kombinasjon med idrett og vi produserer toppidrettsutøvere. 8 av de nominerte i idrettsgallaen er tidligere elever hos oss. Vårt mål er å ligge over landsgjennomsnittet. 11 av 11 gjorde det i fjor, sier Sindre Bergen – og er stolt av det.

Like vel, er det noen som ikke får så gode karakterer som de burde, fordi de reiser for mye. Noen klarer å satse begge veier samtidig.

- Vi løser det ved å ha et ekstra sett lærere som trår til overfor de som har vært lenge borte. Det kan gjerne være 1:1 undervisning. Noen ganger blir lærere med på samlinger.

- Vi har hardt satsende toppidrettsutøvere som elever hos oss. Det er det vi legger til grunn når vi planlegger og utformer tilbudene. Skolen er en unik mulighet og det forundrer meg at ikke flere ser denne muligheten, avslutter Sindre Bergan, sportsdirektør på NTG. En skole som klarer seg godt i krysningspunktet mellom skolens krav – og idrettens muligheter!

Fakta:

Søknadsfrist for skoleåret 2015/2016: 1. mars 2015

En kan søke om inntak i både 2. og 3. klasse.

Inntakskriterier:

Idrett - Søkere må ha et utviklingspotensial i sin idrett og/eller ha oppnådd gode resultater.

Skole - NTG-skolene ønsker et karaktersnitt for inntak på 4,00.

Holdninger - Det legges vekt på en livsstil som står i samsvar med kravene som toppidretten stiller og gode holdninger overfor idrett, skole og medelever.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner