GAME SET MATCH

⟵ Tilbake til tennis.no

Tar Norge med storm

- Det har tatt tid å få på plass en ny tennisskole med et pedagogisk innhold som legger til rette for bedre læring, og med større appell til barn, sier tennisforbundets Espen Foss. Nå er over 30 klubber med i samarbeidet.

Tirsdag 10.februar 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

- Utgangspunktet var en litt gammelmodig form, som sikkert var trygg for den som skulle lære bort – men attraktiviteten overfor barna var for dårlig. Det merket vi på at alt for mange sluttet med tennis etter kort tid, forteller Espen Foss. Han er ansvarlig for denne satsingen i Tennisforbundet.

Gjennom et tett samarbeide med trenerressurser fra utvalgte klubber er opplegget endret til å bli mer attraktivt.

- Da Play+Stay kom for noen år siden, skjedde det noe viktig for oss ved at utstyret og baneforhold ble tilpasset barna. Men det var langt fra nok for oss. Vi vil at barna skal bli så glad i idretten sin, at de forblir tennisspillere resten av livet, sier Espen.

Den nye modellen heter Team Tennisskolen. I klubbenes regi, får barna følge en progresjonsplan der de får spille mye tennis. Det er ikke lengre om å gjøre å vinne, men prestere godt som en del av "laget". Figurer og materiell stimulerer til mestring. Og med mestring kommer gleden. De som går på Team Tennisskolen, får være med på fellesturneringer mellom klubbene. Disse er tydelige mål å se frem til.

- I år blir det 60 slike. Vi kaller dem Mini Red Tour, Orange Tour og Green Tour etter samme inndeling som læreprinsippene. Barna får spille mange kamper og være med på mye moro. Til forskjell fra voksentennis spiller vi etter prinsipper som gjør at ingen skal stå igjen som tapere, sier Espen.

Har tatt imot ballen

I Rogaland har de tatt imot den nye pedagogikken fullt ut. Fellesturneringene bruker de også til å stimulere klubbsamarbeidet. Nå sist var det full fres og god stemning da 100 spillere fra Sandnes, Bryne, Egersund, Haugesund og Stavanger var på plass under Mini Red og Orange Tour i Stavanger.

- Litt under 50 oransje og litt over 50 røde spillere var med i det som ble en flott tennissøndag for de yngste med foreldre, sier Henning Frøystein i Stavanger Tennisklubb.

Fellesarrangementet denne søndagen startet med Orange Tour, der det var 14 påmeldte lag som spilte to lagkamper hver.

- Det vil si at hvert lag spilte til sammen to timer sammenhengende. Noen lag best av to spillere, noen var tre og noen fire på laget. De lagene som var tre og fire kunne fordele spilletiden litt, mens de som var to, spilte sammenhengende i to timer. Da var det kjærkomment med en tur i caféen til slutt, hvor pølse, vafler og saft ble servert, forteller Frøystein.

I Red Tour, der klubbkollega André Jacobsen hadde hovedansvaret, ble det spilt hot seat. Dette er et spill hvor byttene er raske, og alle får spilt veldig mange små kamper i løpet av den effektive timen turneringen pågår.

Motivasjon til samarbeide

Går vi bare ett år tilbake i tid, var det meste av tennis i Rogaland knyttet til klubben i Stavanger. Nå ser vi en helt annen bredde i aktivitetene, særlig knyttet til Team Tennisskolen.

- Det skjedde mye positivt i 2014 både i Bryne, Egersund og Sandnes. Det ser vi fruktene av nå, sier Hennig Frøystein

Klubbenes Tennisskoler vokser, og de som går på trening, vil spille turneringer både i og utenfor klubben.

- Bryne TK har fått fornyet glød med ny hall, og flere ringrever som er tilbake i kulissene igjen. Trener Morten Aadnøy Goa har jobbet hardt i et år for å bygge opp Tennisskolen, og står bak det meste som rører seg sportslig sett.

Det er også Morten Aadnøy Goa som har fått i gang Sandnes Tennisklubb igjen. I sitt første år som styreleder, har han drevet tennisskole på tre ulike steder. I Egersund RK er det Jarle Torgersen og trenerteamet Daniel og Oddvin Helleren som har klart å skape mye entusiasme.

- I sum har vi fått tre aktive klubber i tillegg til oss i Stavanger som får fram aktive spillere og som ønsker å jobbe for å styrke tennismiljøet her i Rogaland, avslutter Henning Frøystein.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner