Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Går det i tredje forsøk

To ganger tidligere har Andy Murray tapt for Novak Djokovic i finalen av Australian Open. Nå får han muligheten til revansje.

Lørdag 31.januar 2015 Skrevet av Jørgen Tjernås

Både i 2011 og 2013 ble verdensener Djokovic for sterk for skotten. Murray tapte i tillegg for Roger Federer i finalen i 2010. Nå drømmer OL-vinneren fra 2012 om å endelig vinne turneringen.

– Jeg vet det kommer til å bli knallhardt å vinne matchen. Det kommer til å bli hardt fysisk og psykisk, men jeg skal gi alt for seier, sier Murray.

Sterk semifinale

Han imponerte selv med en solid seier over Tomas Berdych i semifinalen, mens Djokovic trengte fem set for å beseire fjorårsmester Stan Warwrinka.

Djokovic har vunnet turneringen fire ganger de siste sju årene. Skulle han ta en ny seier søndag vil han med sine fem sammenlagtseirer ha nest flest sammenlagtseirer gjennom tidene. Australske Roy Emerson har seks, men det var før turneringen tok sin nåværende form i 1969.

– Han har en fantastisk statistikk fra denne turneringen. Forholdene her passer ham tydeligvis perfekt. Det er en stor overraskelse om jeg slår ham, sier en defensiv Murray.

Vil ikke være favoritt

Djokovic er ikke enig i at han fortjener et klart favorittstempel.

– Det er ingen klar favoritt i finalen. Med merittene mine herfra, hvor jeg har slått ham i finalen to ganger, har jeg kanskje et lite mentalt overtak på ham. Men ikke mye, mener serberen.

Hos spillselskapene er det imidlertid Murray som får støtte. Alle de store selskapene holder Djokovic som en klar favoritt til å vinne finalen.

Djokovic tror den tidligere historikken mellom de to kan være en like stor fordel for Murray. Skulle skotten tape vil han være den som har flest finaletap (fire) av dem som aldri har vunnet turneringen.

– Han kommer selvsagt til å gi alt for å ta sin første seier her, sier Djokovic om Murray, som er en av hans beste venner i tennissirkuset. De to er født med kun én ukes mellomrom i mai 1987. De to har møttes på tennisbanen utallige ganger siden de var juniorer. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner