Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Skal stoppe marerittrekke

Maria Sjarapova har 15 strake tap mot Serena Williams. I lørdagens Australian Open-finale skal den russiske yndlingen gjøre slutt på tapsrekken. Finalen spilles 9.30 norsk tid.

Fredag 30.januar 2015 Skrevet av Stian Grythaugen

Sist Sjarapova gikk seirende ut av en kamp mot Williams, var helt tilbake i 2004. Totalt har tennisverdenens to største stjerner møttes 18 ganger, med bare to Sjarapova-triumfer som fasit.

God er heller ikke den russiske 27-åringens Williams-historie i Austrian Open-sammenheng. I finalen i Melbourne i 2007 ble Sjarapova feid av banen i to strake sett.

Williams, som står med 18 Grand Slam-triumfer i karrieren, har aldri tapt en finale i Australian Open. Fem forsøk har endt med like mange trofeer.

Irrelevant statistikk

Den amerikanske veteranens trener, franskmannen Patrick Mouratoglou, avviser imidlertid på det mest bestemte at historikken vil spille en rolle i lørdagens svært så imøtesette finale i Rod Laver Arena.

– Alle slike seiersrekker må ende, bare spør Nadal, sier Mouratoglou, med henvisning til tsjekkiske Tomas Berdychs triumfer over Rafael Nadal i herrenes kvartfinale.

Berdych sto med 17 strake tap mot den sterke spanjolen før møtet i Melbourne tidligere denne uken.

– Maria Sjarapova er i stadig endring. Hun er en utøver som virkelig jobber hardt. Hun utvikler spillet sitt og gjør stadige framskritt. Det er en mesters store styrke. Nadal har gjort det samme, og Serena også, sier Mouratoglou.

Jakter rekord

Sjarapova spiller sin niende Grand Slam-finale lørdag. 33 år gamle Williams, som blir den eldste kvinnen i en Open-finale i Australia, har 22 Grand Slam-finaler på samvittigheten fra før.

Skulle den amerikanske stjernen vinne lørdag, vil hun stå med 19 trofeer fra tennissirkusets mest prestisjetunge turneringer. I så fall passerer hun Martina Navratilova og Chris Evert på lista – og fortsetter jakten på Steffi Grafs rekord på 22.

Det er for øvrig første gang på ti år at de to på forhånd høyest seedede spillerne møtes i finalen i Australian Open.

– Jeg elsker å spille mot Sjarapova, det er gøy. Jeg elsker intensiteten hennes, sier Serena Williams foran lørdagens finale.

Sjarapova innrømmer på sin side at hun har en fæl historie mot den amerikanske jenta.

– Williams er flink til å få motstanderne sine til å prøve det slaget de helst bør unngå. Man går over ofte grensen med hensyn til risiko, sier hun.

Lørdagens finale starter 09.30 norsk tid.

Mattek-Sands og Safarova tok doubletittel

Amerikaneren Bethanie Mattek-Sands og tsjekkiske Lucie Safarova tok sin første Grand Slam-tittel i doubletennis da de beseiret Zheng Jie og Chan Yung-jan i Australian Open fredag.

Tross en jevn kamp klarte Mattek-Sands og Safarova å avgjøre i strake sett. Duoen vant 6-4, 7-6 (7-5).

Det var en overraskende seier for det useedede paret. Mattek-Sands og Safarova har aldri spilt sammen før, og de slo fem seedede par på veien til årets første tittel i Melbourne.

Ikke siden 2005 hadde et nysammensatt par gått til topps i Australian Open. Mattek-Sands sto fra før med en mixed double-tittel i turneringen fra 2012. Den vant hun sammen med rumeneren Horia Tecau. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner