Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Sjarapova mot Serena i finalen

Verdensener Serena Williams møter verdenstoer Maria Sjarapova i lørdagens finale i Australian Open.

Torsdag 29.januar 2015 Skrevet av Steinar Bjerkmann

Maria Sjarapova ble klar for finalen i Australian Open etter 6-3, 6-2 over Jekaterina Makarova i torsdagens semifinale. Deretter slo Serena Williams ut Madisons Keys med 7-6, 6-2 i den andre semifinalen.

Keys, som har vært plaget med smerter i låret, overrasket mange da hun i kvartfinalen slo ut Serenas storesøster Venus Williams. 19 år gamle Keys beget åtte matchballer mot Serena Williams, før hun måtte innse at eventyret «down under» er over.

Williams, som har slitt med sykdom, vartet opp med 13 serveess, Keys 12. Men der Serena Williams nøyde seg med 16 upressede feil, hadde årets overraskelse hele 39.

– Hun presset meg hardt i åpningssettet, og det ble en mental kamp for å komme seg gjennom det. Jeg er veldig glad for å være i finalen igjen. Jeg kom ikke hit med slike forventninger, sa Williams.

Vant russisk duell

27 år gamle Sjarapova vant tennisturneringen i Melbourne i 2008. Etter seks kamper i årets turnering har hun bare avgitt ett sett. Det var til den useedede Alexandra Panova fra Russland i 2. runde.

Og i den kampen avverget Sjarapova to matchballer før hun sikret avansementet. Deretter har den russiske jenta hevet spillet voldsomt.

– Det er alltid spesielt å møte en landsmann. Når du går inn i en turnering, tar du kamp for kamp. Det har vært en merkelig vei, men jeg er selvsagt glad for å være i finalen, sa verdenstoeren.

(©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner