Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Venus ute, Serena til semi Arkivfoto

Venus ute, Serena til semi

Serena Williams møter det amerikanske tenåringstalentet Madison Keys i semifinalen i Australian Open. Keys slo ut Serenas storesøster Venus 6-3, 4-6, 6-4.

Onsdag 28.januar 2015 Skrevet av Steinar Bjerkmann
Det er klart etter at Keys slo ut Serenas storesøster Venus 6-3, 4-6, 6-4, mens Dominika Cibulkova måtte se seg slått 2-6, 2-6 av Serena Williams.

Mot fjorårsfinalist Cibulkova var Serena Williams fullstendig overlegen. Hun viste noe av sitt beste spill under turneringen. Hele 15 serveess vitner om styrke fra verdenseneren. For femte gang er lillesøster Williams klar for semifinale i Australian Open. Hver gang har hun gått hele veien og vunnet turneringen.

Lårtrøbbel

– Jeg visste at jeg måtte slå henne i dag, for hun var i finalen her i fjor og spiller veldig bra på denne banen. Jeg er veldig glad for å komme meg videre, sa 33 år gamle Serena Williams.

19 år gamle Madison Keys har vært en stor overraskelse i tennisturneringen i Melbourne. Den unge amerikanske tennisjenta slo ut veteranen Venus Williams. Selv med smerter i det venstre låret, fightet unge Keys sin 34 år gamle motstander ut av stilen.

– Jeg visste at jeg ikke kunne løpe så mye. Jeg har merket det (lårproblemene) siden turneringen startet. Det har vært stramt, men det har gått greit med litt behandling. Men etter et slag, merket jeg at det hogg til. Jeg tror jeg var nær å få en skikkelig lårstrekk, sa Keys, som er rangert som nummer 35 i verden.

Smertestillende

Lårtrøbbel gjorde at Keys måtte trekke seg fra Wimbledon i fjor.

– Jeg overså det i Wimbledon, og røk noe, som igjen gjorde at jeg måtte trekke meg. Så jeg fikk en følelse av panikk, og jeg tenkte at jeg bare måtte få bandasjert låret. Jeg visste det ville gjøre vondt, men smertestillende fikk meg gjennom det. Jeg må nok tape låret (i fredagens semifinale), men jeg skal gjøre mitt beste og nyte øyeblikket, sa Keys.

Tidligere har Keys aldri kommet trente til tredje runde i en av de fire hovedturneringene. Til sammenligning har Serena Williams vunnet hele 18 Grand Slams, hvorav fem i nettopp Australian Open.

I den andre semifinalen på kvinnesiden skal russerne Maria Sjarapova og Jekaterina Makarova gjøre opp om finaleplass. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner