Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Viktor Durasovic kom ikke forbi 1. runde. Viktor Durasovic kom ikke forbi 1. runde.

Ser optimistisk fremover

Som ITF 40 var Viktor Durasovic direktekvalifisert for junior hovedturneringen i Australian Open. Dessverre ble det en for tidlig stopp for ham.

Tirsdag 27.januar 2015 Skrevet av Torger Bjørnstad

- Motstanderen i første runde, Franske Mandresy Rakatomalala (89 på ITF), ble hakket for sterk denne gangen og vant med 6-3, 6-4. Viktor kommer helt sikkert sterkere tilbake senere i sesongen, sier forbundstrener Jørgen Vestli.

Viktors trener Bruno Alcala Serrano fulgte – og analyserte hvert eneste slag fra sidelinjen.

- Franskmannen hadde spesielt gode server samtidig som Viktor ikke hadde gode nok returner – spesielt 2. servene ble en utfordring.

- Viktor hadde faktisk ikke en brakball i hele matchen. Hovedproblemet i denne kampen ble at han ikke greide å komme til sjansene, forklarer Bruno til tennis.no

Det ble også litt for tøft for Viktor og hans partner Sumit Nagal fra India i doublen. Her ble det 6-1, 7-6(3) tap mot japanerne Tokuda/ Yamasaki.

Ser optimistisk fremover

- Selvfølgelig er det tungt å ryke ut i første runde når man er kvalifisert i en Grand Slam. Samtidig må vi ha klart for oss at dette er det aller trangeste nåløyet man kan spille på i tennis, sier idrettssjef Øivind Sørvald.

- Norge har nå flere aktuelle Grand Slam spillere og bare det faktum at Viktor er en av disse, skal vi ha stor respekt for. Fortsetter vi det gode arbeidet og spillerne gjør riktig valg, er jeg ganske sikker på at vi har spennende Grand Slam turneringer å se frem til, sier Sørvald.

Alle de fire Grand Slam-turneringene er megastore begivenheter full av action, press og cirkus-liknende tilstander utenfor banen. Det krever både rutine og sterk psyke for å takle det.

- Ja, dette var Viktors andre forsøk i en Grand Slam. Det er et nivå man må lære seg – ikke bare teknisk og taktisk – men hele formen her. Dette er bare en av mange Grand Slams som Viktor kommer til å spille i sin karriere og derfor en viktig og god læring på vei mot målet.

- Det kommer flere sjanser, avslutter Øivind Sørvald.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner