Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Anlegg gir aktivitet

Det var en snøtung desemberdag i 2012 at boblehallen på Bryne sa takk og farvel. Da hadde den tjent medlemmene siden 1986. Medlemmene sa det samme, og flyktet til andre aktiviteter. Tilbake sto det bare 13, forteller Anders Salte, leder i klubben.

Søndag 21.desember 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

Men alt endret seg da klubben fikk ny hall.

Nå er det fullt tennisliv på Bryne igjen, drevet frem av en initiativrik klubb med fornøyde medlemmer.

For gledelignok, har de tidligere medlemmene kommet tilbake – og sammen med nyrekruttering nærmer Bryne Tennisklubb seg nå 150 medlemmer. Klubben selv, har satt seg et ambisiøst mål om å nå 400 medlemmer.

Anleggskonsulenten i Tennisforbundet, Helen Sterud er imponert over hva klubben har fått til på rekordtid.

- Hele prosjektet ble gjennomført på under 6 måneder fra planleggingen startet – og for imponerende 3,35 millioner inkludert moms, sier hun.

Den nye hallen vekket også dugnadsånden på Bryne.

- Folk å strømme til for å være med å hjelpe og det ble en ny giv i klubben. Det var imponerende og gledelig, sier klubbleder Salte.

Den nye hallen ble fundamentert på en forsterket ringmur som klubben hadde fra bobla.

- Konstruksjonen er spillemiddelgodkjent. Det betyr at klubben får tilbakebetalt moms og kan søke om penger fra overskuddet fra Norsk Tipping, forteller Sterud.

Tennishallen på Bryne inneholder kun baner. Garderobene ligger i klubbhuset ved siden av. Selve hallen kostet 2,625 millioner.

Klubben hadde noen hundre tusen i egenkapital og sammen med en gave på 100.000 kroner fra Time Sparebank var grunnkapitalen på plass. Resten er finansiert med banklån som vil bli redusert når momsrefusjon, spillemidler og kommunale bidrag kommer på plass.

Også klubbhuset

Neste prosjekt ble å oppgradere klubbhuset, samtidig som de innredet en klinikk for klubbens nyansatte trener og fysioterapeut Goa i kjelleren.

– Da er han i eller ved anlegget store deler av dagen. Det gjør det enklere å følge opp spillere, ha tennisskoler for i skoletiden og gi bedriftstilbud, sier Anders Salte.

Hallen er levert av Stålteknikk AS i Stavanger som også har levert hall til Randaberg TK.

Helen Sterud gir oss en teknisk innføring; - Hallen er en stålkonstruksjon med sandwichelementer 15 cm isolasjon i vegg og tak. Den varmes opp av to varmepumper 1800 kw. To vifter i taket gir luftsirkulasjon. Belysning fra DEFA lighting – 500 lux. Adgangskontroll: Møller Undall Door key administration. booking: SuperSAS, opplyser hun.

Banedekkene var bare noen år gamle, men fikk seg en hard medfart da de lå ubeskyttet etter at boblehallen kollapset. Nå er disse rehabilitert med ny maling. Det er en fast dugnadsgjeng som hjelper klubben.

- Nettopp dugnadsgjengen vil jeg gjerne fremheve. De gjør en fantastisk jobb med oppgavene de utfører og bidrar sterkt til det sosiale miljøet, sier Salte.

Arena for aktivitet

I forkant av sommerferien arrangerte klubben tennisskole for nybegynnere. Det ble mottatt med åpne armer av både barn og foreldre.

- Barn og ungdom fra fem til 18 år fikk være med på tennis og mye annet. Det ble en kjempehit, sier en fornøyd Salte.

– Spesielt for de yngste barna er vi nøye med at aktivitetene er basert på lek der vi også reiser ut av anlegget. Det er en slags fritidsordning, bare med fokus på tennis, sier Salte.

Det er ingen tvil om at tennisklubben har fått et nytt liv med hallen som sitt samlingspunkt. I løpet av de neste årene vil klubben anlegge 4 nye utebaner som de finansierer selv. Tomt er regulert, men ikke stadfester. Den skal de leie av kommunen på åremål.

Men lite hadde nok blitt realisert uten et dyktig styre som jobber etter en plan – viser entusiasme og har en stor fremdriftsevne.

Kontaktpersoner:

Bryne Tennisklubb: Anders Salte, mobiltelefon 902 84 600 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

NTF anleggskonsulent: Helen Sterud mobiltelefon 472 88 151 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner