GAME SET MATCH

⟵ Tilbake til tennis.no

Jørgen Vestli, Robert Gustavson og Carl Maes. Jørgen Vestli, Robert Gustavson og Carl Maes. Foto: Torger Bjørnstad

Testresultater mer avgjørende

TEN4 Academy: - Vi har evaluert det første året – vi har også vært veldig kritiske mot oss selv. Det meste er positivt. Noe blir endret, sier Carl Maes.

Tirsdag 30.september 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

Den meriterte belgiske topptreneren forteller at det er tatt noen viktige veivalg etter sommeren.

- Vi gjør endringer for å få en bedre kontinuitet. Jørgen Vestli har fått en tydeligere rolle samtidig som Robert Gustafsson er ansatt i full stilling. Aslak Paulsen, som også hadde noen oppgaver for TEN4 Academy har flyttet tilbake til Ålesund og sluttet i Tennisforbundet, forklarer Carl Maes.

Selv har Carl Maes travle dager i Belgia sammen med Kim Clijsters. Når han er i Norge jobber han nå mer intenst med trenere og de målene som er satt. Han screener også nye aktuelle spillere for å se hvem som kan komme med. Ingen kan "melde seg på" TEN4.

TEN4 Academy er et ambisiøst prosjekt som krevet presisjon på alle nivåer. Toppresultatene skal komme over tid – basert på hardt og riktig arbeide.

- Jeg blir fortsatt mye i Oslo – men vi mener en uke hver måned er mer optimalt. Det er Øivind Sørvald som er idrettssjef for topptennisen i Norge. Det inkluderer også styringen av mitt arbeide, sier Carl Maes.

Nådeløst nivå

TEN 4 Academy er ingen breddesatsing for konkurransespillere.

- Våre mål ligger på et internasjonalt nivå. Som et eksempel er en seier i NM kun et delmål for oss. Norgesmestertittel er en prestasjon i seg selv, men ambisjonene våre er internasjonale.

- Spillere må ville komme til oss. Er de ikke innforstått med den innstillingen har de ingen ting på TEN 4 Academy å gjøre. De som trives i klubben og har sitt beste tilbud der, skal fortsette med det, sier Carl Maes.

Henter ressurser

På et år har satsingen rukket å få bred aksept i norske og flere utenlandske prestasjonsmiljøer. Det åpner dører til kompetanse som tidligere var svært vanskelig tilgjengelig fra "lille" Norge.

Idrettssjef Sørvald forteller om et nettverk som både inkluderer toppkompetanse innen trening og skadeforebygging, kosthold, psykologi, taktikk, restitusjon, dokumentasjon, analyser og mye annet.

- Vi har blant annet med Cristian Ruud som representerer en viktig og realistisk erfaringsbank fra egen karriere. Jeg vil også trekke frem erfaringsutveksling med noen av verdens beste spillere og trenere, sier Sørvald.

Individuelle tester

- En prioriteringsendring er at tester av hver enkelt spiller løftes høyere opp. Det gjelder for alle nivåer, også intensiteten og målstyringen i treningsarbeidet. Vi inkluderer spillernes trenere som må dele spillernes innstillinger og prestere på samme nivå i sitt arbeide. Deretter evaluerer vi, forklarer Maes.

- Ukene jeg er i Oslo blir tøffe, men også givende og viktige konkluderer Carl Maes.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner