Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Tennis.no - NM 2013
Tidenes yngste vinner av tennis-NM er like gammel som Martin Ødegaard, som denne uken ble tatt ut i landslagstroppen i fotball. Tidenes yngste vinner av tennis-NM er like gammel som Martin Ødegaard, som denne uken ble tatt ut i landslagstroppen i fotball. Foto: Espen Hildrup

Norges nye tennisyndling

- Casper er bedre enn meg sier tidenes beste norske, pappa Christian Ruud til VG. Nivået i tennis er mye høyere nå, men Casper ligger også bedre an internasjonalt enn jeg gjorde da jeg var like gammel.

Lørdag 23.august 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

Med settsifrene 6-2, 3-6, 6-2 vant Casper Ruud NM-finalen over Øystein Steiro jr. Begge spiller for Snarøya Tennisklubb.

- Jeg vil spille i Grand Slam-turneringenes juniorklasse. For å komme rett inn der må jeg være blant de 50 beste i verden, sier Casper. Nå er han 160 på verdensrankingen - som 15-åring. Det er imponerende.

De to møttes også under fjorårets finale. Den gang vant Steiro. Nå måtte han ta til takke med sølvet.

Øystein Steiro jr. skal nå gjennom sitt siste år på collage i USA. Et år som vil avgjøre hvordan tennis-fremtiden ser ut.

- Jeg hadde håpet å holde han unna noen år til, men han nøytraliserer servene mine, og da blir det vanskelig, sier Steiro som tror Ruud kan nå langt.

Casper var smart

- Det var en finale som svingte veldig og hadde det meste. Øystein med sin voldsomme serve, og Casper med sin sikkerhet og tunge forhand, sier vår ekspert Jørgen Vestli når vi ber han analysere kampen.

- Øystein server steinhardt på både første og andre serven, men Casper er blitt en meget god returspiller og det var mange break, sier forbundstrener Vestli.

Øystein tar de første 2 gamene etter at Casper har startet en smule nervøst. Da Casper greier å holde sitt første servegame frem til 1-2 våkner han for alvor. Med gode returer, sikker backhand, og en meget tung og bra forhand vinner han hele 8 games på rad.

- 6-2, 2-0 og 40-30 er stillingen til unge Ruud før det kryper inn noen «juniorfeil», sier Vestli.

Han gir Steiro mye skryt for at han bare fortsetter å jobbe og slite etter å ha tapt 8 games på rad, og mange juniorer som ville hatt mye å lære av hans opptreden mentalt i finalen.

De to beste

- Da Casper gir han lillefingeren på stillingen 2-0 tar Øystein hele hånden. Det svinger helt da Øystein breaker tilbake til 1-2 og vinner andre sett med 6-3. Nå er det Øystein som dominerer med serven og det offensive spillet, pluss at Casper gir bort litt gratis baller her og der.

- I starten av tredje våkner Casper igjen og begge spiller meget god tennis og viser at det er de to beste i årets NM som er i finalen, konkluderer Vestli.

Siste sett ser veldig likt ut som det første og det blir 6-2 og kongepokal til Casper Ruud.

En å se opp til

Casper Ruuds far Christian Ruud var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Han har representert Norge under OL i både 1992 og 1996, samtidig har han 15 NM-titler.

Christian Ruud fulgte NM-finalen i spenning sammen med Caspers mamma, Leie.

Del artikkelen med andre:

Banner
peugot-nm2012

partner-volvat

helsetelefonen-nm2012

unicef-nm2012

wilson-nm2012

cmore

nm2013-ota

superoffice-nm2012

viking-nm2012

visma-nm2012

↓ annonse
Banner
Banner
Banner