Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Spilte seg helt til topps

Novak Djokovic vant sin annen Wimbledon-tittel etter et drama av en finale over fem sett mot Roger Federer. Med seieren overtar Djokovic tronen på toppen av verdensrankingen.

Søndag 06.juli 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

De to superstjernene utkjempet en duell som varte i nesten fire timer. Etter utallige fantastiske ballvekslinger og et drama selv Wimbledon knapt har sett maken til, var det serbiske Djokovic som vant.

27-åringen seiret med sifrene 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4.

– Først av alt vil jeg gratulere Roger. Det var en fantastisk kamp å være en del av. Han er en stor mester og et stort forbilde. Jeg respekterer alt du har gjort og takker deg for at du lot meg vinne i dag, sa Djokovic etter kampen.

Dramatikk

I sett nummer fire så Djokovic ut til å ta kontroll da han brøt Federer to ganger, men begge gangene slo sveitseren tilbake. Til slutt brøt Federer og vant settet.

I det femte og avgjørende var det Djokovic som var sterkest. Da han brøt Federer i settets tiende game, var det hele over.

Etter å ha takket for kampen, la Djokovic seg ned og spiste noen av gresstråene fra banen.

Nesten historisk

– Det var en fantastisk finale. Jeg kan ikke tro at jeg klarte å strekke den til fem sett. Det så ikke bra ut en stund, sa en skuffet Federer.

Han hadde sjansen til å vinne sin åttende Wimbledon-tittel og bli tidenes mestvinnende i turneringen.

– Når man skal spille mot Novak, vet du at det blir tøft. Jeg kan bare gratulere. Det var en fantastisk match og en fantastisk turnering, sa sveitseren.

Seieren er Djokovics annen Wimbledon-tittel og hans sjuende Grand Slam-tittel totalt. Han overtar også toppen av verdensrankingen. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner