Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Kvitova gjorde kort prosess

Tsjekkiske Petra Kvitova (24) brukte bare 55 minutter på å feie den nye tennisyndlingen Eugenie Bouchard (20) av banen. Den suverene seieren ga Kvitova hennes annen Wimbledon-tittel.

Lørdag 05.juli 2014 Skrevet av Petter Boifot

Bouchard har tatt Wimbledon med storm, men lørdag var det slutt for canadieren.

Hun minnet på mange måter om tyske Sabine Lisicki, tyskeren som var en nervebunt da hun tapte finalen for Marion Bartoli i fjor. Lite gikk hennes vei og det var tidlig tydelig at det kom til å bli en kort finale.

– Dette var et steg i riktig retning. Jeg vet ikke om jeg fortjener hyllesten fra dere i dag, men jeg setter veldig stor pris på det, sa Bouchard i et intervju vist på NRK like etter at finalen var over.

Kvitova tok det første settet med 6-3, men i det andre storspilte hun samtidig som Bouchard knapt fikk til noe som helst. Det tok henne bare 23 minutter å vinne settet 6-0.

Da det siste poenget ble satt, la hun seg ned og skrek av glede. Bouchard måtte skuffet konstatere at hennes første Grand Slam-finale endte med tap.

Lørdagens seier er Kvitovas annen Grand Slam-tittel. Hun vant Wimbledon for tre år siden, men karrieren har ikke gått så bra som spådd siden. Kvitova har i ettertid sagt at hun ikke håndterte presset etter seieren i 2011.

– Det er min annen tittel så jeg håper det blir litt lettere for meg denne gangen, sa hun.

Uansett, med det suverene spillet viste 24-åringen at hun blir å regne med framover.

Kvitova får med seg hele 16 millioner kroner for seieren. Bouchard får litt over halvparten. (©NTB)

Resultater lørdag:

Kvinner, finale:

Petra Kvitova (6), Tsjekkia – Eugenie Bouchard (13), Canada 6-3, 6-0.

Double kvinner, finale:

Sara Errani, Italia/Roberta Vinci, Italia (2) – Time Babos, Ungarn/Kristina Mladenovic, Frankrike (14) 6-1, 6-3.

Mixed double, semifinale:

Nenad Zimonjic, Serbia, Samantha Stosur, Australia (15) – Aisam Quereshi, Pakistan, Vera Dusjevina, Russland (16) 7-5, 6-2, Max Myrnyji, Hviterussland, Hao-Ching Chan, Taipei (14) – Daniel Nestor, Canada, Kristina Mladenovic, Frankrike 7-6 (7-4), 7-5.

Double menn, finale

Vasek Pospisil, Canada/Jack Sock, USA – Bob Bryan, USA/Mike Bryan, USA (1) 7-6 (7-5), 6-7 (3-7), 6-4, 3-6, 7-5.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner