Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Bouchard blir finalemotstander

Det store tennistalentet, 20 år gamle Eugenie Bouchard tok seg torsdag til finalen i Wimbledon som den første canadieren til å nå en Grand Slam-finale.

Torsdag 03.juli 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

Bouchard imponerte i sin semifinale mot rumenske Simona Halep. Hun fikk hard motstand i første sett, som gikk til tiebreak, men hun vant settet til slutt. I det andre settet fikk den tidligere juniorvinneren av Wimbledon få problemer og vant 6-2.

– Det var hardt. Det krevde mye mental styrke å komme videre. Jeg er ikke overrasket, for jeg har lagt ned mye arbeid de siste årene, sa Bouchard.

– Min tøffeste kamp

Canadieren får dermed sjansen i Wimbledon-finalen allerede som 20-åring. Hun er ranket som nummer 13 i verden, som er det høyeste en canadisk tennisspiller noensinne har vært oppnådd.

– Finalen vil nok bli min tøffeste kamp så langt. Jeg ser fram til utfordringen. Finalen blir veldig kul. Jeg er glad for å bli værende i turneringen i hele to uker, og jeg vil gi mitt beste i finalen, sier Bouchard.

Bouchards motstander Halep måtte tre ganger i løpet av kampen ha behandling for en vond ankel.

Kvitova neste

I finalen møter hun tsjekkiske Petra Kvitova. Tsjekkeren slo sin gode venninne Lucie Safarova i semifinalen.

Landskvinnen ga Kvitova god motstand i det første settet, men måtte se seg slått etter tiebreak 6-8. I det andre settet hadde hun ingen sjanse til å holde følge med 24-åringen og tapte 1-6. Kvitova kunne juble etter å ha slått sin gode venn Safarova.

– Jeg forsøkte bare å fokusere i tiebreaket, og så brøt jeg tidlig i andre sett og servet godt etter det. Det var en tøff kamp mentalt, fordi hun er en god venn og vi kjenner hverandre godt, sier Kvitova.

Sjetteseedede Kvitova har spilt én Grand Slam-finale tidligere. Det var i Wimbledon i 2011 da hun slo russiske Maria Sjarapova og vant tittelen. Lørdag får hun en ny mulighet til å vinne den prestisjefulle gressturneringen. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner