Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Kvitova til Wimbledon-finale

Tsjekkiske Petra Kvitova ble første finalist i Wimbledon da hun slo landskvinnen og venn Lucie Safarova i semifinalen. Herrene spiller sine semifinaler fredag.

Torsdag 03.juli 2014 Skrevet av Odd-Solve Grannes

Safarova ga Kvitova god motstand i det første settet, men måtte se seg slått etter tiebreak 7-6. I det andre settet hadde hun ingen sjanse til å holde følge med 24-åringen, og tapte 6-1. Kvitova kunne juble for sin annen Wimbledon-finale i karrieren etter å ha slått sin gode venn Safarova.

– Jeg forsøkte bare å fokusere i tiebreaken, så brøt jeg tidlig i andre sett og servet godt etter det. Det var en tøff kamp mentalt, fordi hun er en god venn og vi kjenner hverandre godt, sier Kvitova.

Sjetteseedede Kvitova har spilt en Grand Slam-finale tidligere. Det var i Wimbledon i 2011 da hun slo russiske Maria Sjarapova og vant tittelen. Lørdag får hun en ny mulighet til å vinne den prestisjefulle gressturneringen.

– Jeg kjenner følelsen av å stå med trofeet, og jeg vil virkelig gjerne vinne min annen tittel. Jeg vil gjøre alt hva jeg kan for å vinne på lørdag, sier Kvitova.

I finalen møter hun vinneren av kampen mellom canadiske Eugenie Bouchard og rumenske Simona Halep. (©NTB)

Resultater Wimbledon torsdag (seeding i parentes), semifinaler:

Kvinner:

Petra Kvitova (6), Tsjekkia – Lucie Safarova (23), Tsjekkia 7-6 (8-6), 6-1.

Senere kampstart: Simona Halep (3), Romania – Eugenie Bouchard (13), Canada.

Menn:

Spilles fredag: Novak Djokovic (1), Serbia – Griogor Dimitrov (11), Bulgaria, Roger Federer (4), Sveits – Milos Raonic (8), Canada.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner