Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Roger Federer seiler opp som en av favorittene til å spille finalen søndag. Roger Federer seiler opp som en av favorittene til å spille finalen søndag. Foto fra arrangørens presseservice

Federer overlistet Wawrinka

Roger Federer hadde startvansker mot sin sveitsiske landsmann Stanislas Wawrinka, men en kontrollert opphenting sendte ham videre til semifinalen i Wimbledon-turneringen.

Torsdag 03.juli 2014 Skrevet av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Etter en dårlig start snudde 32-åringen kampen og vant med settsifrene 3-6, 7-6 (7-5), 6-4, 6-4. Han tapte sitt første sett i årets turnering, men beholdt roen og unngikk å gå i samme fotspor som regjerende Wimbledon-mester Andy Murray.

Tidligere på dagen tapte skotten for Grigor Dimitrov i strake sett. Fra før har stjerner som verdensener Rafael Nadal og tidligere Wimbledon-mester Maria Sjarapova røket ut.

Kontroll

Med opphentingen er Federer klar for sin 35. semifinale i en Grand Slam-turnering.

– Det er alltid flott å spille på centercourten i England. Jeg har alltid fått fantastisk støtte helt siden jeg debuterte her i 1998. Stan spilte meget bra i de to første settene, men han begynte kanskje å slite med formen utover i kampen, sa Federer.

Tiebreaket i annet sett ble avgjørende for kampen. Federer hadde tre matchballer, der Wawrinka avverget de to første. Derfra og ut hadde Federer god kontroll.

I tredje sett brøt han landsmannens serv for første gang i oppgjøret. Da det samme skjedde i fjerde sett, hadde ikke Wawrinka mer å komme med. Riktignok kjempet han seg til en breakball og avverget fire matchballer, men han måtte til slutt gi tapt.

Motivert av fiasko

Etter kampen innrømmet Federer at han har vært spesielt motivert for å gjøre en god Wimbledon-turnering etter fjorårets fiasko. Den gang røk han ut allerede i 2. runde.

– Fjorårets turnering ble en stor skuffelse. Wimbledon er alltid et av årets store høydepunkter, sa Federer.

Veteranen møter Milos Raonic i semifinalen. Canadieren slo ut Nick Kyrgios i onsdagens siste kamp.

For Australian Open-mester Wawrinka var turneringen i London uansett en opptur. Kvartfinalen var hans første i Wimbledon noensinne. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner