Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Djokovic sleit - Murray knust

Tittelforsvarer Andy Murray hadde ikke tapt ett eneste sett i Wimbledon-turneringen før onsdagens kvartfinale, men ble likevel knust av Grigor Dimitrov.

Onsdag 02.juli 2014 Skrevet av Odd-Solve Grannes
Murray håpet å bli den første briten på herresiden til å forsvare Wimbledon-tittelen siden Fred Perry klarte det i 1936. Mot bulgarske Dimitrov møtte han veggen og ble regelrett utklasset 6-1, 7-6 (7-4), 6-2.

– Jeg er veldig skuffet over måten jeg startet kampen på. Det sørget for å gi ham (Dimitrov) selvtillit. Under oppvarmingen følte jeg meg bra, men likevel fikk jeg en dårlig start. Det er mye lettere for ham å senke skuldrene når han leder med to sett, sa Murray.

– Han spilte en meget solid kamp, gjorde få feil og hadde mange returer. Jeg skulle bare ønsket at jeg hadde gjort det vanskeligere for ham. Dette var ingen god dag, la han til.

For Dimitrov venter toppseedede Novak Djokovic i fredagens semifinale. Det ble klart etter at serberen måtte ty til fem sett for å slå Marin Cilic fra Kroatia.

Knust

Murray kom i trøbbel nærmest fra første slag på ballen. I det første settet tapte hjemmefavoritten hele 1-6.

Skotten hentet seg likevel inn igjen, og han spilte et jevnt annet sett, men måtte se seg slått i tiebreaket.

Det tok nok mye av energien og håpet ut av den regjerende mesteren. I tredje sett tapte han 2-6 og ble dermed knust av 11.-seedede Dimitrov.

– Jeg er henrykt og glad for å ha vunnet i strake sett. Der er aldri enkelt å spille mot Andy foran hans eget hjemmepublikum, men i dag var jeg heldig, sa Dimitrov.

– Jeg følte under oppvarmingen at han ikke var på sitt beste, men jeg var allerede trygg på meg selv. I første sett hadde jeg god rytme, mens jeg kom meg gjennom tiebreaket. Det var viktig. Jeg hadde kontroll i det tredje settet.

Murray hadde vunnet 17 strake tenniskamper på All England Club-gresset før onsdagens tap. Det var 27-åringens første Grand Slam-tap for en spiller rangert utenfor topp 10 siden 2010.

Djokovic med sliteseier

Djokovic måtte jobbe hardt for å ta seg videre, men klarte det til slutt med settsifrene 6-1, 3-6, 6-7 (4-7), 6-2, 6-2 over Cilic.

Den serbiske tennisstjernen åpnet sterkt med en suveren seier i første sett, men så kom motgangen. En mer besluttsom Djokovic slo hardt tilbake i fjerde og femte sett. I begge settene brøt han Cilic to ganger.

– Dette var tøft. Jeg visste at Marin kom til å være aggressiv. Etter hvert mistet jeg initiativet, men jeg gjenvant kontrollen i de to siste settene, sa Djokovic.

For femte år på rad er Djokovic blant de fire beste i Wimbledon-turneringen. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner