Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Nick Kyrgiossto for årets Wimbledon-sensasjon. Nick Kyrgiossto for årets Wimbledon-sensasjon. Arkivfoto

Kyrgios nedkjempet Nadal

Er det årets turneringssensasjon når Nick Kyrgios skaper tennisfeber i Australia. 19-åringen sendte verdensener Rafael Nadal ut av Wimbledon-turneringen tirsdag.

Tirsdag 01.juli 2014 Skrevet av Sjur Natvig

Australia har lengtet etter en ny stjerne som kan følge opp landets stolte tradisjoner. En rekke talenter har bukket under for de tunge forventningene, og legenden Rod Laver har advart mot å legge for stort press på Kyrgios' unge skuldre.

Likevel vil det være vanskelig å dempe entusiasmen etter at Kyrgios, som kom til turneringen 143 plasser bak Nadal på rankingen, viste seg som den beste i tirsdagens åttedelsfinale.

Den 193 centimeter høye tenåringen terroriserte Nadal med sine harde førsteserver og la ned hele 37 ess på vei mot seier 7-6, 5-7, 7-6, 6-3. Han hadde også 70 rene vinnerslag.

– Jeg var litt i sonen der ute i dag. Det har ikke gått opp for meg helt hva som skjedde, sa Kyrgios.

Ekstraordinært

– Jeg spilte en del ekstraordinær tennis. Jeg slet litt med returene, men jeg jobbet meg inn i det og fikk bruddet jeg trengte i fjerde sett. Jeg servet på høyt nivå hele kampen, så jeg er veldig fornøyd.

Nadal sikret nylig sin 14. Grand Slam-tittel med seier i Roland-Garros, mens Kyrgios aldri hadde vært lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering. Det hjalp ikke den spanske superstjernen tirsdag. Wimbledon-debutanten er første wildcardspiller på 10 år som har tatt seg helt til kvartfinale.

– Det betyr trøbbel når motstanderen server så bra og slår så hardt på et underlag som dette. Jeg synes ikke jeg spilte så dårlig, men han gjorde det som skulle til for å vinne på gress, sa Nadal, som syntes det var tungt å tape når han tapte bare ett servegame.

– Jeg kan bare gratulere ham. For meg venter stranden, sa han.

Raonic neste

Kyrgios er den første utenfor topp 100 på ATP-rankingen som slår verdenseneren siden Andrei Olhovskij slo Jim Courier i 3. runde i Wimbledon i 1992.

– Man må tro at man kan vinne kampen helt fra start, og jeg trodde på det. Jeg spiller utrolig tennis på gress, sa Kyrgios, som overhodet ikke viste nerver i sin første kamp på centercourten.

Kyrgios skapte overskrifter allerede i 2. runde, da han avverget ni matchballer før han beseiret Richard Gasquet. Nå er han klar for kvartfinale mot 8.-seedede Milos Raonic.

Raonic feiret Canadas nasjonaldag på beste vis ved å bli sitt lands første kvartfinalist i turneringen på over 100 år. Han trengte fire sett for å beseire japanske Kei Nishikori 4-6, 6-1, 7-6, 6-3.

Forrige canadiske kvartfinalist i Wimbledon var Robert Powell, som døde i kamphandlinger i 1. verdenskrig. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner