Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Har ikke tapt ett sett

Hjemmehåpet og tittelforsvarer Andy Murray fortsetter med imponerende spill i Wimbledon-turneringen. Mandag sikret han seg kvartfinaleplass.

Mandag 30.juni 2014 Skrevet av Odd-Solve Grannes

Fire kamper ut i gressturneringen har ikke Murray tapt ett eneste sett. Den regjerende mesteren fortsatte det gode spillet mot 20.-seedede Kevin Anderson fra Sør-Afrika mandag, da han vant 6-4, 6-3 og 7-6 (8-6) i den fjerde runden.

– Det var en god seier, fordi han spilte bra på slutten og skapte problemer for meg. Det er godt å komme videre uten å tape et sett, sa Murray.

Møter tøff motstand

I kvartfinalen venter 11.-seedede Grigor Dimitrov fra Bulgaria, som trolig vil gi Murray tøff motstand om en semifinaleplass.

– Alle kamper er tøffe. I en kvartfinale spiller alle topp tennis, sa Murray.

Før en eventuell finale må hjemmehåpet trolig slå verdensener Novak Djokovic. Tennisstjernene møter hverandre i semifinalen om begge går videre fra hvert sitt kvartfinaleoppgjør.

Murray er glad for støtten han får på hjemmebane, og han tror det kan hjelpe ham til en ny finale.

– Jeg prøver være konsentrert på banen og ikke tenke på alt annet som skjer rundt meg, men når du spiller foran et stort publikum som dette, øker du intensiteten og det hjelper deg veldig, sa Murray.

Djokovic vant

Førsteseedede Djokovic vant også sin kamp mandag mot 14.-seedede Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike.

– I det tredje settet servet han veldig bra og effektivt. Veldig sterkt. Det var viktig å holde ut der og komme i tiebreak, sa Djokovic.

Serberen vant 6-3, 6-4, 7-6 (7-5). Han møter kroatiske Marin Cilic i kvartfinalen.

– Jeg føler meg bra. Jeg hadde to dager fri og kunne restituere meg litt. Jeg hadde noen tøffe kamper den første uka, sa Djokovic. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner