Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Måtte ha smertestillende

Novak Djokovic måtte ha medisinsk timeout for en vond skulder. Roger Federer likte ikke tidsbruken til rivalen Rafael Nadal. Hjemmefavoritten vant - og Li Na tapte

Lørdag 28.juni 2014 Skrevet av NTB & Odd-Solve Grannes

Resultatene fra fredag er nederst i artikkelen

DU SER: Wimbledon på C More

Førsteseedede Djokovic fikk behandling da han tok medisinsk timeout. Det skjedde da han forsøkte å redde en serve fra franske Giles Simon, ranket som nummer 44 i verden, i det tredje settet.

– Jeg hadde sterke smerter da jeg falt, sa Djokovic.

Etter å ha tatt en tablett med smertestillende, fortsatte kampen og serberen klarte å vinne kampen med 6-4, 6-2, 6-4 over Simon.

– Det ble ingen skader i leddet, så jeg kan spille noen kamper til. Muskelen var ganske sår etter fallet, så jeg er bare glad jeg kom meg igjennom, forklarte Djokovic.

Verdenstoeren møter 14.-seedede Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike i 4. runde. 27-åringen har statistikken på sin side mot franskmannen. Djokovic har vunnet ti av elleve møter mot Tsonga.

– Det er åpenbart at du vil møte høyere rankede spillere utover i turneringen. Han er en god spiller på gress, og han har vunnet mot noen gode spillere i Wimbledon, sa Djokovic.

Federer vil ha mer fart

Roger Federer, som har vunnet gressturneringen i London syv ganger, frykter at sporten vil miste appell om spillere fortsetter å bruke så lang tid før de server.

– Det er viktig at vi setter spillet i gang fortere og iallfall ikke overskrider tidsgrensen, for vi vil ikke miste seere fordi det går for sakte, sa han.

Uttalelsen kom noen timer etter at Lukas Rosol klaget over at Nadal stadig overskred grensen på 20 sekunder før han servet.

Federer hevdet at han ikke hadde sett Nadals kamp mot Rosol.

– Det er nødvendig å fokusere, men det kan gjøres på 10 sekunder. Vi kan ikke ha det slik at det bare spilles om to poeng i minuttet. Reglene der for å overholdes, ikke for å brytes, men selvsagt må det vises skjønn etter særlig lange ballvekslinger, sa Federer, som ser for seg at det innføres et nedtellingsur for å sørge for at spillere ikke bruker for lang tid.

Murray lett videre

Regjerende Wimbledon-mester Andy Murray tok seg sikkert videre til 4. runde etter seier over Roberto Bautista fredag.

Tredjeseedede Andy Murray hadde få problemer mot 27.-seedede Bautista. Hjemmehåpet vant komfortabelt 6-2, 6-3, 6-2. Spanjolen ble på forhånd sett på som en sterk motstander, men Murray viste sin klasse.

– Det har vært en god første uke, sa Murray.

I fjerde runden møter Murray nok en sterk motstander i 20.-seedede Kevin Anderson fra Sør-Afrika.

– Han er stor mann med et godt spill, og i øyeblikket spiller han sin beste tennis i karrieren. Jeg må være skjerpet når jeg møter ham, sa Murray.

Li Na tapte overraskende

Verdenstoer Li Na måtte se seg slått allerede i den tredje runden av Wimbledon-turneringen.

Kinesiske Li Na er inne i en dårlig periode i sin tenniskarriere. Forrige måned røk hun ut allerede i første runde i Roland Garros-turneringen. Fredag gikk hun på en ny smell, da hun tapte for 43.-rankede Zahlavova Strycova fra Tsjekkia i Wimbledon-turneringens tredje runde.

– Jeg er veldig glad. Jeg spilte en god kamp, noe jeg trodde jeg kunne gjøre. Dette er min største seier, sier Strycova, som i 2013 var utestengt for doping.

Hun sikret seg for første gang en plass i en åttedelsfinale i en Grand Slam-turnering.

Kinesiske Li Na har aldri kommet lenger enn kvartfinale i Wimbledon. Det prøvde 32-åringen å endre på det foran årets utgave av gressturneringen, men mislyktes åpenbart med det.

– Jeg gjorde en beslutning og sa at jeg skulle endre litt på ting. Jeg kom her ganske tidlig for å spille litt på gress. Det var feil beslutning. Jeg trenger å spille flere kamper før de store turneringene. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle spille de store poengene i de viktige øyeblikkene, jeg gjorde mange feil, sier Li.

Wimbledon-resultater fredag (gress, 31,3 mill. euro), årets tredje Grand-Slam-turnering, 2. runde og 3. runde (utvalgte kamper, seeding i parentes):

Menn, 2. runde:

 • Jerzy Janowicz (15), Polen – Lleyton Hewitt, Australia 7-5, 6-4, 6-7 (7-9), 4-6, 6-3,
 • Feliciano Lopez (19), Spania – Ante Pavic, Kroatia 6-4, 7-6 (7-4), 7-5,
 • Santiago Giraldo, Colombia – Marcel Granollers (30), Spania 4-6, 7-6 (7-9), 1-6, 6-1, 7-5.

Menn, 3 runde:

 • Novak Djokovic (1), Serbia – Giles Simon, Frankrike 6-4, 6-2, 6-4,
 • Andy Murray (3), Storbritannia – Roberto Bautista (27), Spania 6-2, 6-3, 6-2,
 • Grigor Dimitrov (11), Bulgaria – Alexander Dolgopolov, Ukraina 6-7 (3-7), 6-4, 2-6, 6-4, 6-1,
 • Jo Wilfried Tsonga (14), Frankrike – Jimmy Wang, Taiwan 6-2, 6-2, 7-5,
 • Kevin Anderson (20), Sør-Afrika – Fabio Fognini (16), Italia 4-6, 6-4, 2-6, 6-2, 6-1,
 • Marin Cilic (26), Kroatia – Tomas Berdych (6), Tsjekkia 7-6 (7-5), 6-4, 7-6 (8-6).

Kvinner, 2. runde:

Simona Halep (3), Romania – Lesia Tsurenko, Ukraina 6-3, 4-6, 6-4,

Kvinner: 3. runde:

 • Barbora Zahlavova Strycova, Tsjekkia – Li Na (2), Kina 7-6 (7-5), 7-6 (7-5),
 • Agnieszka Radwanska (4), Polen – Michelle Larcher de Brito, Portugal 6-2, 6-0,
 • Petra Kvitova (6) – Venus Williams (30), USA 5-7, 7-6 (7-2), 7-5,
 • Caroline Wozniacki (16), Danmark – Ana Konjuh, Kroatia 6-3, 6-0,
 • Jekaterina Makarova (22), Russland – Caroline Garcia, Frankrike 7-5, 6-3,
 • Lucie Safarova (29), Tsjekkia – Dominika Cibulkova (10), Slovakia 6-4, 6-2.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner