Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Egil André Berglund elsker tennis. Han er ansvarlig i regionen for noen av Norges beste spillere i de aktuelle årsklassene til de kommende TE turneringene. - Men vi må bli mange flere som spiller turneringer, sier han. Egil André Berglund elsker tennis. Han er ansvarlig i regionen for noen av Norges beste spillere i de aktuelle årsklassene til de kommende TE turneringene. - Men vi må bli mange flere som spiller turneringer, sier han. Foto: Torger Bjørnstad

Bevisst på kvalitetsheving

Tennisregion Østland Vest vil bruke TE turneringene i Asker og på Stabekk til spillernes beste. De som kommer inn i tablåene inviteres nå til "camp".

Mandag 12.mai 2014 Skrevet av Torger Bjørnstad

- Vi vet at det blir et godt nivå på disse turneringen. Det blir en god erfaring for spillerne. Fra regionen stiller noen av våre aller beste spillere, sier Egil André Berglund. Han er sportslig ansvarlig for konkurransespillerne i regionen. Fra styrets side har han også ansvaret for oppfølging av regionstreneren.

LES OGSÅ: Tennis Europe turneringer i Asker og på Stabekk

- Jeg ser massevis av talent, sier han.

Det vil Tennisregion Østland Vest videreutvikle. Nå tar de et sterkere grep om konkurransespillerne og har engasjert en ny regiontrener. Jørgen Nilsson har en lang karriere innen tennis, blant annet som trener i store klubber med førsteklasses resultater.

- Våre klubber har en stor medlemsmasse men for få konkurransespillere. Det vil vi gjøre noen med. Vi har hatt flere vellykkede camper. Både for konkurranse- og klubbspillere i regionens regi, sier Egil André Berglund.

Selv hadde han valget mellom tennis og golf da han jobbet med shipping i Singapore. Det ble tennis.

- Der jeg vokste opp lå det ikke til rette for tennis, selv om interessen alltid har vært der, så det ble fotball og senere squash på meg. I Singapore ble jeg kraftig bitt av tennisbasillen. . Siden har tennis vært den primære fritidsinteressen, noe som passer fint med at to av de tre barna også har det.

Tar hensyn

Campene nå vil gå parallelt med kvalen til turneringene – og er delt inn i fem økter.

Programmet er lagt opp uten at det skal forstyrre den enkeltes deltakelse i turneringene. Regionen subsidierer campene slik at prisen for å være med er lav.

Fokus blir på kampspill og øvelser for å være best mulig forberedt til en TE-turnering.

Flere tiltak

Campene er bare ett av flere tiltak for å gjøre det mer attraktivt å være med i turneringer. Regionen tilbyr også økonomisk støtte for spillere i internasjonale turneringer.

- Senere vil det bli flere camper, både for etablerte spillere - og de som er på vei inn i tennisen som hobbyaktivitet. Tennisregion Østland Vest strekker seg fra Stabekk i Øst og gjennom Buskerud til region Sør overtar ved Svelvik, forteller Berglund.

Til campene nå, kommer også meget erfarne Markus Berg fra Asker og Vuk Jovanovic fra Stabekk.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner