Banner
Banner
Banner
↑ annonse

42 grader satt stopp

Temperaturmåleren viste 42 varmegrader da arrangørene av turneringen bestemte seg for å stanse spillet.

Torsdag 16.januar 2014 Skrevet av Steinar Johan Bjerkmann
Det var da ventet at temperaturen ville fortsette å stige.

Arrangørene er blitt kraftig kritisert de siste dagene for å holde turneringen i gang under de ekstreme forholdene.

– Jeg synes det er umenneskelig. Det er ikke rettferdig for noen, verken spillere, fans eller sporten, sa canadieren Frank Dancevic, som var svimmel etter sitt tap for franske Benoit Paire i første runde.

LES OGSÅ: Dette skriver VG i dag:

Sjarapova dramatikk

Italienske Karin Knapp hadde Maria Sjarapova i kne, men etter en nesten tre og halv timer lang kamp i heten kunne den russiske stjernen juble over avansement i Australian Open.

Veien til tredje runde ble vond, varm og slitsom for Sjarapova, som knapt hadde krefter igjen etter kraftanstrengelsen i 42 graders varme. 6-3, 4-6, 10-8 sendte den russiske tennisstjernen videre.

– Jeg var nær ved å kollapse utpå der, men føler meg mye bedre nå. Jeg var helt nummen, sa Sjarapova som i perioder kjølte seg ned med is.

Evigvarende tredje sett

Etter 43 minutter hadde Sjarapova vunnet åpningssettet, men italienske Knapp, som er nummer 44 på verdensrankingen, nektet å gi opp. Den italienske jenta utlignet med 6-4 i sett to, som varte i 50 minutter.

Deretter valgte Sjarapova muligheten til å ta ti minutter med hvile i den fryktelige heten i Melbourne. Knapp, som var full av selvtillit og glød, ønsket å spille videre med det samme.

Pausen syntes å ha gjort Sjarapova godt. Hun brøt i første game, men Knapp kjempet seg tilbake gang på gang. Det skulle ta 115 minutter og tre misbrukte matchballer før Sjarapova fikk avgjort kampen da en av Knapps baller ble slått over baklinjen.

Lade batteriene

Før det ledet Knapp flere ganger, blant annet 7-6 før Sjarapova brøt den italienske tennisjentas serve til 9-8, og deretter servet hjem kampen.

Midt under kampen bestemte turneringsledelsen seg for å avbryte alle kampene i turneringen, men reglene krever at et sett spilles ferdig. Dermed kjempet de to jentene videre på Rod Laver Arena.

På den banen fortsatte spillet, men da med taket på.

– Det ble veldig tøft for oss begge. Vi kjempet det vi maktet, sa Sjarapova.

– Det blir viktig å lade batteriene foran neste kamp, men det er da også slike kamper du trener for. Jeg er glad for avansementet, la Sjarapova til.

(©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner