Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Er dette årets vinner

Med utfordrerene i form, alle de fire store i herretablået, krydret med Ivan Lendl, Stefan Edberg og Boris Becker i hvert sitt ringhjørne er årets første Grand Slam i gang.

Mandag 13.januar 2014 Skrevet av Vurdert av Stian B. Støvland

Novak Djokovic er klar for å forsvare sin tittel, men må selvsagt levere toppform for å nå helt frem. I år som i fjor går det mot et spennende møte mellom Djokovic og sveitseren Stanislas Wawrinka. Fjorårets 4.- rundeoppgjør var et av høydpunktene. I et og et halvt sett spilte Wawrinka drømmetennis og verdenseneren var ikke i nærheten. Til slutt klarte Djokovic å hale i land en 12-10 seier i 5. sett.

I 2014 kan de to møtes i kvartfinalen og treknningen ser bra ut for serberen som ikke har tapt i Melbourne på 21 kamper og som stiller med ny mann på trenerbenken - Boris Becker.

- Jeg har stor respekt for det han gjorde på tennisbanen. Jeg tror også at han med sitt fantastiske volleyspillet og hans aggressive stil kan han hjelpe meg, sier serberen.

Ernests Gulbis, Dmitry Tursunov og Fabio Fognini er de seedete spillerene i Djokovic' åttendedel av tablået, men det er vel ingen som tror noen av disse kan true verdenstoeren. En mulig tredjerunde mot Marcos Baghdatis kan også bli en morsom kamp, men Djokovic blir nok å finne i kvartfinalen.

Wawrinka har hatt en bra start på året med turnerngsseier i Chennai Open i India. Fjorårets kanonmatch i Australian Open ble fulgt opp med semifinale i US Open, første semifinale i en Grand Slam, og nok en veldig jevn kamp mot Djokovic etter å ha slått Thomas Berdych og Andy Murray. Tross fremgangen virker ikke Wawrinka å ha troen på seier i Australia.

- Jeg er nærmere de beste og kan slå dem i en enkelt kamp eller spille jevnt med dem. Men jeg tenker ikke på å vinne en Grand Slam. Jeg er ikke helt der ennå, uttalte sveitseren i forkant av turneringen.

På veien mot en eventuell kvartifnalen mot Djokovic må Wawrinka ta seg av spillere som Vasek Pospisil, Tommy Robredo og ikke minst Richard Gasquet. Sistnevnte kan bli en lei nøtt å knekke, men med formen Wawrinka innehar for tiden er han favoritt til en kvartinale.

Nadals vei til semifinalen

Favoritt til å ta over tronen i Melbourne er selvsagt verdensener Rafael Nadal. Siden comebacket etter skaden har spanjolen vært i kanonslag og tatt tilbake tennistronen. Verdenseneren fortsatte der han slapp i 2013 og vant sin første turnering for året i Qatar da han slo Gael Monfils i finalen.

Nadal får en veldig tøff førsterunde mot den australske hjemmefavoritten Bernard Tomic, men det spørs nok om ikke australieren er mest misfornøyd med denne trekningen.

I tredje runde kan det se ut som et nytt møte med Monfils, mens spanjolen går mot argentineren Juan Martin Del Potro i en eventuell kvartfinale. Selv om det begynner å bli lenge siden argentineren slo Nadal 6-2 6-2 6-2 i US Open 2009, har han hatt et visst tak på spanjolen. Deres siste oppgjør var i Shanghai i høst hvor Del Potro vant 6-2 6-4. Del Potro kommer også rett fra storspill i Sydney hvor han slo Tomic i finalen - noe også Djokovic har bitt seg merke i.

- Han er i bedre form. Det virker som han er klar for å gå distansen, sier serberen.

- Tidligere spilte han bra i et par turneringer før han to tok et par ukers pause. Han er nå definitivt en av de beste spillerne i verden og jeg tror han har potensial til å vinne Grand Slam og å bli en av spillerne som kjemper om førsteplassen på verdensrankingen, sier han.

Likevel, i en Grand Slam over fem sett - Nadal vinner 9 av 10 kamper mot Del Potro!

Den spilleren som møter Nadal i en eventuell semifinale har virkelig gjort seg fortjent til det. Murray er seedet som nummer fire, og på papiret favoritt til å nå nen semifinalen. Briten har imidlertid vist litt sviktende form den siste tiden, og denne delen av tablået er knalltøff.

John Isner, Phillipp Kohlschreiber og Feliciano Lopez er spillere som kan sette en stopper for Murrays kvartfinaledrømmer. Skulle han klare seg gjennom dette feltet venter sansynligvis Roger Federer eller Jo Wilfried Tsonga i en eventuell kvartfinale. Kanskje er Tsonga favoritten til å nå en semifinale, men uanset hvem det er, mot Nadal blir det stopp!

David Ferrer er verdenstrener og seedet til å nå en semifinale mot Djokovic. Det kan han klare. På vei til kvartfinalen er russeren Mikahil Youzhny en spiller som kan gi ham trøbbel, men Ferrer klarer en kvartfinale hvor han etter seeding vil møte Thomas Berdych. Spillere som kan sette en stopper for Berdychs fremganger er veteranen Tommy Haas, Kevin Anderson, Florian Mayer eller Jerzy Janowicz. Denne delen av tablået er ganske åpen, men de fleste ser nok David Ferrer i en semifinale.

Nadal vinner

Det eneste som er sikkert er at «de fire store» ikke vil stå igjen i semifinalene da Federer ikke lenger er seedet blant de fire beste og går mot Murray i kvartfinalen. Hvem som vinner er selvsagt også et åpent spørsmål. Djokovic har lyst på sin femte Australian Open-seier og tronen som verdensener. Problemet er bare at da må han slå Nadal. Skal vi tippe en ny klassiker mellom verdens i øyeblikket to beste tennisspillere? Med mindre det skjer noe overraskende i Melbourne de neste to ukene - noe det helt sikkert gjør.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner