Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Fra tennisskolen til Next Generation

Det var stor bredde da SEB Next Generation kom til oljehovedstaden. I løpet av to dager var mer enn 100 spillere fra tennisskolen - til konkuransespillere fra region Sør-vest med.

Mandag 23.september 2013 Skrevet av Torger Bjørnstad

Balansegangen mellom å lære spillerne noe de vil få bruk for umiddelbart, og å lære dem ferdigheter de vil få bruk for i årene som kommer, er ekstremt viktig.

- Tennis må være gøy og vi har god tid til å lære spillerne ferdighetene de trenger for å lære seg spillet dersom vi har en plan i bunnen, sier Espen Foss. Han kom til Stavanger sammen med kollega Aslak Paulsen og forsterket klubbens eget trenerteam.

Med prestasjonsgruppene til Stavanger TK, ble det fokusert på det taktiske med spesielt

fokus på posisjonering og situasjonsorientering. I løpet av et trenermøte ble målsettingen og hvordan man kan angripe dette viktige området diskutert.

- Trenerteamet i Stavanger virker svært motiverte og energiske. Fremover gjelder det bare å være spesifikk nok og holde momentet oppe, sier Foss.

De yngste

På tennisskolen var det fokus på å videreutvikle det flotte arbeidet som allerede er gjort.

Det ble satt fokus på å strukturere opp både opplegget og timene.

Trenerne ble introdusert for læringsverktøy som vil hjelpe dem med å ta Tennisskolen til neste nivå.

- Når trenerne jobber synkronisert og mot overordnede mål, samtidig som fokus skal være på at "all trening leder til poengspill", får vi mange fornøyde og gode spillere, sier Foss.

Det vil bli jobbet med å få inn et turneringskonsept i regionen for barna, for å få et tydeligere fokus på ferdighetsutvikling og å spille spillet.

- Det vil være aktuelt å introdusere RED Tour og Orange Tour konseptene slik at aktuelle spillere kan være en del av Masters i Frognerparken neste august, avslutter Foss.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner