Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Joachim Bjerke og Øivind Sørvald Joachim Bjerke og Øivind Sørvald Foto: Torger Bjørnstad

Be the first one to know

Tennislaugets medlemmer har en sterk interesse for tennis. Da de hadde møte i kveld, var også idrettssjefen, Joachim Bjerke - og tennis.no tilstede.

Tirsdag 17.september 2013 Skrevet av Torger Bjørnstad
Mye dreier seg selvfølgeig om spillerutvikling og topptennis, men en fellesnevner er også at mange fra tennislauget spiller tennis selv, og møtes jevnlig til morgentennis. Tennislauget er også et forum som gir medlemmene muligheter til å gjøre "business" sammen. Tennislaugets medlemmer står også høyt på listen når det skal gis spennende informasjon.

Vi holder kursen

- Vi bestemte oss for å bli et av de beste landene i Europa på spillerutvikling. Vi begynte i 2009 med en plan. Den er veldig basert på dokumentasjon, tester og screening. Det har gått noen år og jeg har dekning for å si at 14 åringene er bedre nå – enn de var for 5 år siden, sa Øivind Sørvald.

- Vi må holde fast ved hovedmålene med langsiktig perspektiv, systematisk ferdighetsutvikling og velge riktige turneringer. Spillerne må tenke tennis som en 24-timersutøver, forklarer Sørvald.

Han har respekt for de som vil satse mindre, men da kan de ikke ha forhåpninger om en proffkarriere. Verken smarte metoder eller quickfix fører frem for den som vil bli best.

Ingen løgner

- Nå er vi helt tydelige og pakker ingen ting inn i bomull. Vi forteller hva det koster og hva som kreves. Ingen unnskyldninger eller løgner. Kanskje har spilleren femten lange og harde år foran seg – topptennis har ingen snarveier. Vi er positive til de som vil ta opp kampen mot de beste og som aksepterer hva det er som krever.

Elsker tennis

Joachim Bjerke er et av de mest spennende talentene vi har i norsk tennis.

- Hvor bra har du det om dagen, ble han spurt.

Joachim trives med tennis og svaret kom kjapt...

Jeg har det veldig bra – trener mye og trener bra. Fysikk er viktigst for meg nå, og jeg trener det like mye eller mer enn jeg er på tennisbanen.

Den beste kampen hittill i år spilte jeg i Båstad, da jeg slo 250 i verden, svarer Joachim. Da satt alt, en fantastisk følelse. Jeg vil gjerne ha den følelsen ofte i årene som kommer.

Forhanden er hans sterke våpen.

- Ja den er tung og bra og skal hjelpe meg til å vinne flere poeng. Målet er å ha 60 ATP poeng om et år. Da stiger jeg til ca. 500 på verdensrankingen.

Gir muligheter

TEN4 Academy vil spille en avgjørende rolle i satsningen videre sier Sørvald.

Joachim har vært på mange topp akademier rundt om i verden.

- Du får ikke bedre trening på Bolleteri – enn det jeg får på her hjemme med TEN4 Academy. De ressurser som nå samles i Norge er utrolig bra. Tidligere har jeg vært med på både Team ODIN og SEB Next Generation som har vært veldig bra for meg. Videreføringen med det nye akademiet gjør at jeg kan beholde basen min i Norge. Det er det beste for meg og jeg tror også for mange av mine treningspartnere.

For meg er den individuelle oppfølgingen, samt stram disiplin og høy intensitet det viktigste. Og når vi er flere som jobber mot et felles mål, er jeg veldig optimistisk for fremtiden sier Joachim.

Når det gjelder teknikken, sier Sørvald at forehanden er allerede i verdensklasse. Backhand utvikler vi stadig – fysikken og serve skal vi forbedre – og det kan vi gjøre hjemme i Norge, sier han.

Hvor går veien fremover, Joachim?

Først blir det to turneringer $10.000 i Sverige. Så forsøker jeg å spille kval til Stockholm Open. Deretter blir det noen grusturneringer i mellom Europa. Så skal jeg selvfølgelig spille Norwegian Open før jeg reiser til USA i slutten av desember for trening og turneringer rett over nyttår.

Vi ønsker Joachim lykke til og gleder oss til å skrive om flere seire på ATP Touren.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner