Banner
Banner
Banner
↑ annonse

TEN-4: tester og trening

Tester er avgjørende for å måle nivå og progresjon for prestasjonsspillere. Denne uken startet treningene på TEN4 Academy.

Torsdag 05.september 2013 Skrevet av Torger Bjørnstad

Uken startet med et felles foreldre og spillermøte med en presentasjon av TEN-4 Academy og med mulighet for spillere/foreldre til å stille spørsmål rundt akademiet og opplegget. Hovedfokus denne uken er å gjennomføre fysiske tester slik at hver utøver kan få et individuelt treningsprogram, basert på resultatene. 

LES MER: om TEN4 Academy

Fremover vil teknisk og taktisk analyse gjennomføres. I løpet av september vil spillerne få en total oversikt på arbeidsoppgaver og en plan som det skal jobbes i henhold til.

Matrix vil være et viktig måleverktøy på TEN4 Academy. Hva det er, kan forklares slik:

For å måle utviklingen av norsk tennis er det benyttet forskning av alle topp 100 WTA-og ATP-spillere og deres junior karriere. Parallelt med dette har man også studert den høyest oppnådde profesjonelle ranking plasseringen av de beste juniorspillere i de siste 10 årene.

Dette førte til noen resultater som viser i gjennomsnitt rankingen som ble oppnådd underveis av de 100 beste spillerne på ATP/WTA. Disse spillerne blir referert til som A-spillere i matrixen og anses å være "on track" til å bli en Grand Slam spiller. Imidlertidig betyr ikke dette at lavere rangerte spillere (B eller C kategori) ikke kan bli topp 100 spillere, men case-studier har vist at det er mer sannsynlig å ende opp med en lavere ranking som profesjonell enn a-utøvere.

Det er svært viktig å måle fremgang i spillerutviklingen. Vi håper den "Norske Matrixen" vil være en motivasjonsfaktor for konkurranseutøvere i de kommende årene slik at utøveren kan oppnå sitt optimale potensial.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner