Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Våren, pollen & tennis

Våren er plagsom for alle tennisspillere som sliter med allergiplager p.g.a. pollensesong og / eller ved fysisk anstrengelse. Björn Gillhagen ved Volvat medisinske senter gir deg sine råd.

Torsdag 16.mai 2013 Skrevet av Torger Bjørnstad

Hva er pollenallergi?

Pollenallergi skyldes at mange reagerer allergisk på visse proteiner som finnes i pollen fra noen typer trær, gress og ugress. På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt, på folkemunne høysnue. Typiske symptomer er rennede nese og øyne som både renner og klør.

Pollentypene med størst betydning ved allergi kommer fra tresortene or, hassel og bjørk. I tillegg har vi pollen fra Salix (pil, selje og vier) og pollen fra burot og gressarter. Muggsoppsporer kan også gi liknende plager.

Nærmere 1 million nordmenn har pollenallergi. (Fakta: Norges Astma og allergiforbund)

Vi spør Volvat-legen om råd:

- Hva gjør jeg ved tett nese / rennende øyne:

- Jeg tror det enkleste rådet er å kjøpe reseptfrie allergitabletter på apoteket - eks. Zyrtec 10 mg, 1 tablett daglig. Alternativt reseptfri Livostin nesespray og / eller øyedråper hvis det bare er tett nese eller rennende øyner. Det fungerer for de fleste svarer Björn Gillhagen ved Volvat medisinske senter.

Han legger også til at de som ikke har god nok effekt av dette trenger mer kraftfull medisinering (eks. kortisoninjeksjon) og må innom en allmennlege.

- De som får astmaplager med tung pust og/eller hoste bør absolutt innom en allmennlege for å få tilpasset riktig medisinering, sier Gillhagen.

Volvat Legevakt er åpen til kl 2200 alle dager, men selvfølgelig kan man også velge å bestille en time hos sin fastlege.

Alle er velkommen til Tennisforbundets samarbeidspartner, Volvat - uansett om man er medlem eller ikke.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner