Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Grustennis med gode marginer

25 spillere i alderen tolv til seksten år møtte til den første inter-regionale SEB Next Generation samlingen.

Mandag 06.mai 2013 Skrevet av Torger Bjørnstad

Meningen med de inter-regionale samlingene er at de beste spillerne fra hver region skal få møtes til samling i Oslo.

- Kriteriene for å få være med er relativt tøffe. Vi vil ha med spillere som er interesserte å utvikle sin tennis og som spiller mye turneringer både lokalt og på landsbasis, sier Espen Foss. Han var trener sammen med Markus Bergh og idrettssjef Øivind Sørvald.

Samlingen ble avholdt fredag kveld og lørdag på dagtid og det kom spillere fra region Vest, Hedmark/Oppland, Sør Vest, Nord, Østland Øst og Østland Vest.

- På denne samlingen hadde vi fokus på sikker grustennis med gode marginer, forteller Foss.

Fredagen var satt av til driller og trening i lukkede situasjoner – og så bruke de nye ferdighetene i poengspill.

- Lørdag hadde vi besøk av en fysisk trener. Det ble mye moro og tøff fysisk trening med fokus på stabilitet. De fleste kjente nok dette i kroppen dagen etter - på muskler de ikke engang viste de hadde, sier Foss.

Øivind Sørvald kom innom og jobbet med videoanalyse av forehand til spillerne. Det var mye positivt å se, og alle fikk nye enkle arbeidsoppgaver å jobbe med.

Slutten av lørdagen ble brukt til poengspill og deltakerne fikk prøve seg på å spille med 30 – 40 år gamle treracketer, slik tennis ble spilt før rackethodene ble større og materialene mer avanserte.

- De fleste fikk nok litt mer respekt for hvor gode spillerne i "gamle dager" var, og de fleste skjønte ikke hvordan det var mulig å spille god tennis med disse racketene, sier Foss.

Neste samling blir ute på Oslo Tennisarena i Frognerparken i juni, om været tillater det.

- De inviterte får invitasjon per mail. Vi gleder oss til neste samling og satser på like god innsats, holdninger og spill. For denne samlingen var veldig bra, avslutter Espen Foss i Tennisforbundet.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner