GAME SET MATCH

⟵ Tilbake til tennis.no

Fotballen sliter – tennisfolket jubler

Det ble musestille i byen da aristokratene fra Fredrikstad måtte ta farvel med Tippeligaen. Med den langt mindre ballen, er stemningen en annen...

Tirsdag 27.november 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

I Fredrikstad tennisklubb er det gjennomført en snuoperasjon som har ført til at medlemsantallet har økt radikalt og aktiviteten likeså. Fra 30 medlemmer i 2008, har antallet passert 160 – og veksten fortsetter.

- Vi jobber aktivt med å få på plass en plan som omfatter renovering av klubbhus og utendørsbaner, samt mulighetene for en boblehall forteller lederen i klubben, Per Karlsrud.

- Klubbens anlegg ligger veldig sentralt i byen. Innendørshall var en reell mulighet, men vi har nå fått beskjed om at det ikke er ønskelig, så vi ser på andre løsninger, der boblehall nok er det mest realistiske, sier Karlsrud.

Anlegget har fem utendørsbaner med tilhørende tre minitennisbaner. På vinteren spiller man tennis innendørs i en privat hall med Boltex dekke på Onsøy.

Selv om hallen er i minste laget - og kunne vært mer moderne, representerer den en viktig suksessfaktor for klubben fordi medlemmene får et helårig treningstilbud. I tillegg får de tilbud om en rekke aktiviteter og arrangementer - og et nært samarbeid med tennisklubbene i Sarpsborg, Halden og Indre Østfold de også kan spille.

Smarte grep

Ved omstillingen valgte styret å sette bort en del av de tøffeste oppgavene som kurs- og trening, arrangementer og turneringer, medlemsoppfølgning, etc. Med medlemsutviklingen har klubben fått flere ressurspersoner som kan bidra på frivillig basis og det er lettere å få klubben til å vokse enda raskere.

Fredrikstad Tennisklubb har også vært på en rekke skolebesøk og innledet samarbeid med flere SFO-er og en rekke aktiviteter og turneringer.

Hjelp fra klubbutvikler

Tennisregion Østland Øst, har sammen med Tennisforbundet satset på en egen klubbutvikler i Romerike, Follo og Østfold. Det har gitt blant annet Fredrikstad Tennisklubb, mulighet til å få tettere oppfølging innenfor de områdene der klubben har størst utfordringer.

- Tennisforbundet og regionen tok initiativ til et felles anleggs- og hallseminar i oktober i år der syv klubber var representert. Blant dem styret i Fredrikstad. Etter innspillene som kom frem på det seminaret, bestemte styret seg for å arbeide videre med å forsøke å utvikle eksisterende sentrumsnære anlegg.

- Akkurat nå jobbes det med innhenting av anbud til nye utebaner og boblehall. Men det er et omfattende prosjekt, og kan nok være et prosjekt klubben trenger mer hjelp til fremover, sier Per Karlsrud.

Godt miljø

Et svært ivrig medlem i Fredrikstad tennisklubb er Laura Dabic. 15-åringen flyttet til Norge for 4 og et halvt år siden.

- Noe av det første mamma spurt om var om det fantes en tennisklubb i byen. Tennis er en stor og betydningsfull del av livet mitt og jeg kunne ikke se meg uten den. Tennis er en fin, men krevende sport, mener hun.

- Man utvikler seg både på det fysiske og mentale plan – og det appellerer til meg, sier Laura.

Også hun ønsker seg et moderne anlegg.

- Det er mange som vil spille tennis og med to baners kapasitet får jeg ikke nok tid for trening.

Sosialt har hun funnet et godt miljø i klubben, men savner sportslige utfordringer og lagkammerater hun kan bryne seg mot.

Fra sidelinjen ser hun at miljøet i Oslo-området er mye større. Spillerne kommer sammen og støtter hverandre. Hun håper det kommer flere unge medlemmer slik at de kan utvikle et konkurransemiljø i Fredrikstad. Laura tar det som en utfordring som trigger henne.

- Ja, jeg får bare lyst til å fortsette med enda mer tennis og bygge meg opp. Jeg reiser ofte til Oslo på turneringer, for å få større utfordringer. Der har jeg også fått venninner som jeg kan spille med. Sammen med Henriette Engh fra Eksmarka vant jeg dameklassen i doubletour på Heming i sommer, forteller hun.

Jobber langsiktig

Som en gledelig konsekvens av den økende medlemsmassen, vil anleggsutvikling vare viktig fremover for Fredrikstad Tennisklubb. Flere styremedlemmer gjør en stor innsats i forhandling med kommunen om ny tennishall.

- Klarer vi å fortsette med å gi et godt tilbud, vil vi nok se at medlemstallet bare øker ytterligere. Vi har vokst så fort de seneste årene, at det er en del områder vi fortsatt må jobbe mer med. Så lenge vi følger en plan og ser at ting går fremover, får vi være fornøyd, sier Per Karlsrud.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner