Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Tennisskolen

De fleste tennisklubber arrangerer tennisskole lokalt. De fleste deltakerne er barn som vil lære en spennende og morsom idrett, men Tennisskolen er også aktuell for andre aldersgrupper som vil mestre og utvikle spillet.

Det finnes ulike prinsipper for å lære tennis på en effektiv og riktig måte. Norges Tennisforbund anbefaler å følge Play+Stay metodikken som er utarbeidet av det internasjonale tennisforbundet. Majoriteten av nasjonale forbund gjør det samme med svært gode resultater.

Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

På den måten lærer man teknikken enklere og progresjonen går raskere. Det bli moro å spille når man mestrer og merker fremgang.

På denne side (høyre) finner du mange ressurser – både omfattende forklaringer ment for alle, og materiell spesielt for trenere. Alt gir et godt innblikk i metodikken og et godt grunnlag for å lære og utvikle tennisspilleren på en effektiv og god måte.

Norges Tennisforbund arrangerer spesielle kurs for aktivitetsledere i klubbene og trenere. Forbundet tilbyr klubbene og dere medarbeidere og tillitsvalgte omfattende kompetanse og ressurser.

Deltakere til Tennisskolen tar direkte kontakt med den lokale tennisklubben

Tennisskolen, Norges Tennisforbund

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner