Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Anders Håseth er kaptein på årets Davis Cup lag Anders Håseth er kaptein på årets Davis Cup lag

Davis Cup tilbake i Riksanlegget

Anders Håseth er kaptein på årets Davis Cup lag. Norge spiller først hjemme mot Slovenia 5.-7.mars, deretter spiller vi enten mot Bulgaria eller Monaco på bortebane 9.-11.juli. 

Torsdag 14.januar 2010 Skrevet av Jannicke Aas

Det er en erfaren kaptein som vet hva han og laget går til. Selv har Håseth vunnet 9 kamper på nivå II, der Norge spiller nå. NTF vil invitere til tennisfest i Riksanlegget og planlegger både juniorturnering og trenerseminar parallelt.

Ikke siden 2007 har Norge spilt i gruppe II. Der møter vi spillere som er ranket blant de beste i verden. Slovenia sine beste spillere er Blaz Kavcic, ATP 125 og Grega Zemlja, ATP 174. Vår beste Erling Tveit er ranket som nr. 962. Anders Håseth vet at det blir tøft. - Det var ekstremt bra da vi rykket opp i fjor. Noen fryktet vi skulle rykke ned - isteden rykket vi opp. Derfor er det ikke noe spøkelse om vi detter ned igjen. Men vi skal gjøre alt for at det ikke skal skje, legger han kjapt til. Målet er å holde oss, og spille så bra at det blir lagt merke til ut over landets grenser.

Lange røtter

Davis Cup ble grunnlagt av Dwight F. Davis og ble spilt første gang i 1900. Et møte mellom to landslag starter med to singlekamper fredagen, en doublekamp lørdagen og to avsluttende singlekamper søndagen. Hver match spilles i fem sett. USA og Australia har flest seire gjennom turneringen historie.

Norge deltok for første gang i 1928 og har siden deltatt 74 ganger. Vår beste prestasjon var i 1995 da vi spilte Play-off til World-Group. Norge er nå tilbake i Europe/Africa Group II der også England spiller. Flest seire for Norge har Christian Ruud (31-23).

Tøft, men utfordrende

-Davis Cup på nivå II er en sportslig utfordring. Men det tripper oss, sier idrettssjef Øivind Sørvald i NTF. - Vi møter gode spillere som er ranket høyere enn oss, men vi er godt forberedt og vi skal bite fra oss, sier Sørvald. Hjemmekampen mot Slovenia blir virkelig morsom, og frem til denne kampen skal vi ha mange samlinger, treninger og turneringsspill, som vi gjøre våre spillere godt forberedt til oppgaven.

Davis Cup Europe/Africa sone, gruppe 2 består av 16 land, og England er toppseedet. VG er sponsor til det norske Davis Cup laget.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner