Banner
Banner
Banner
↑ annonse
SEB NM: UNICEF markering Torger Bjørnstad

SEB NM: UNICEF markering

Tennisdagen med kjendisdouble, barnetennis og overrekkelse av pengegave ble et høydepunkt under NM.

Fredag 26.august 2011 Skrevet av Torger Bjørnstad
 • Bildegalleri
 • - Det å få reise ut og se arbeidet UNICEF gjør på nært hold, har gitt livet mitt en ny dimensjon, sa Kjetil André Aamodt til de fremmøtte på Frogner Tennis.

  Interessen for UNICEF arrangementet som ble arrangert som en del av NM var stor. Dagen begynte med tennislek for de yngste. Deretter var det kjendisdouble ledet an av UNICEF ambassadør Kjetil Andre Aamodt. I tillegg til han selv, stilte Øystein Havang, Matthias Eckhoff og Christian Paasche - alle habile tennisspillere.

  Tennispresident Per Wright og visepresident Trym Landa hadde tatt imot utfordringen og målte tennisferdigheter med kjendisspillerne i den uhøytidelige turneringen.

  UNICEFs generalsekretær, Bernt Apeland var også tilstede på Frogner Tennis. Under gaveoverrekkelsen, der UNICEF mottok penger samlet inn av de ansatte i SEB fortalte han litt om viktigheten av hjelpearbeidet i den typen katastrofer vi ser nå i Øst-Afrika.

  - Når folk er så underernærte, deler vi ut en slags medisinsk mat som gir den beste effekten for å overleve. Det vi frykter mest nå er regnet, fordi vi vet det gjør at dødelige sykdommer florerer. Derfor vil vi vaksinere 2,5 millioner barn. Når situasjonen begynner å normalisere seg kommer skolegang og arbeidet med å gi barna et meningsfylt liv som viktige oppgaver for UNICEF, fortalte Apeland.

  Forbilder

  - Som toppidrettsutøvere er vi forbilder. Derfor gir jeg honnør til Ulrikke Eikeri som har gitt premiepengene hun vant i tennisturneringen forrige uke til hjelpearbeidet i Øst-Afrika, Det er viktig, sa Aamodt.

  Han fortalte at det ofte må kjente ansikter til for å skaffe oppmerksomhet omkring hjelpearbeide. Men ikke glem de som gjør den daglige jobben lokalt.

  - Hjelpearbeide er som en stor dugnad, sa Aamodt.

  De ansatte i SEB

  Med stort engasjement samler de ansatte inn penger. SEB har på sin side besluttet at de vil matche beløpet som samles inn, slik at hver krone ganges med to!

  Livstruende for 600.000

  Over 12 millioner mennesker er direkte berørt og mer enn 2 millioner barn har behov for øyeblikkelig hjelp. 600 000 av disse er så alvorlig underernært at de må ha kontinuerlig hjelp i dagene og ukene som kommer, hvis vi skal forhindre at mange av dem dør. Dette er første gang siden 1984 at verden står foran en slik katastrofe, opplyser UNICEF.

  UNICEF øker innsatsen blant de tørkerammede, men behovet for hjelp er enormt.

  - Vi anslår at vi trenger ca. 200 millioner kroner til vår humanitære innsats de neste månedene, sier generalsekretær Bernt Apeland i UNICEF Norge.
  Som alltid i katastrofer er det barna som rammes hardest, og som bærer de tyngste byrdene. Barn i de tørkerammede områdene har akutt behov for terapeutisk føde, tilskudd av vitaminer og rent vann. Det er helt avgjørende at de får rask hjelp nå, før det er for sent.

  Del artikkelen med andre:

  Bildegalleri

  Banner
  ↓ annonse
  Banner
  Banner
  Banner
  ↓ annonse
  Banner