Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Barna i Øst-Afrika trenger vår hjelp Foto: UNICEF/NYHQ2011-1010/Gangale

Barna i Øst-Afrika trenger vår hjelp

Mer enn en halv million barn står i fare for å dø hvis de ikke får hjelp raskt. Dette er første gang siden 1984 at verden står foran en slik katastrofe.

Mandag 08.august 2011 Skrevet av Torger Bjørnstad

UNICEF øker innsatsen blant de tørkerammede, men behovet for hjelp er enormt.

- Vi anslår at vi trenger ca. 200 millioner kroner til vår humanitære innsats de neste månedene, sier generalsekretær Bernt Apeland i UNICEF Norge.

Som alltid i katastrofer er det barna som rammes hardest, og som bærer de tyngste byrdene. Barn i de tørkerammede områdene har akutt behov for terapeutisk føde, tilskudd av vitaminer og rent vann. Det er helt avgjørende at de får rask hjelp nå, før det er for sent.

Hva gjør UNICEF?

- UNICEF har en sentral rolle i hjelpearbeidet. Vi har fløyet inn forsyninger av blant annet føde for underernærte barn, samt utstyr for å få rent vann frem til flyktningleirene. Også via landeveien kommer forsyninger, blant annet medisiner mot diaré og luftveisinfeksjoner. 76 tonn med nødhjelp er sendt fra UNICEFs nødhjelpslager i København og vil ankomme Mogadishu i Somalia på søndag. En større vaksinekampanje finner sted neste uke for å forhindre utbrudd av alvorlige sykdommer, forteller Apeland.

Somalia er i en særlig sårbar situasjon på grunn av konflikter og manglende sikkerhet. Dette, kombinert med klimaendringer og prisøkning på mat, har gått hardt utover barna spesielt. UNICEF og våre partnere har allerede i flere måneder behandlet 35.000 akutt underernærte barn ved 800 ernæringssentre rundt i landet. Dobbelt så mange akutt underernærte barn (70.000) skal få behandling fremover. Vi estimerer at i alt ca. 510.000 familier, eller 3 millioner mennesker, vil få hjelp av UNICEF de neste seks månedene. Les mer om UNICEFs arbeid i katastrofen: http://www.unicef.no/Forsiden

Hvordan hjelpe?

Alle bidrag til UNICEFs hjelpearbeid for barn i Øst-Afrika mottas med største takknemlighet. Dersom du ønsker å støtte, kan dette gjøres på en av følgende måter:

· Overføre beløp til UNICEFs konto: 1644.04.09400 (merk gaven "Øst-Afrika")

· Benytte følgende giverlink for nødhjelp til Øst-Afrika: http://www.unicef.no/Hjelp+verdens+barn/Gi+en+enkeltgave

· Kontakt UNICEF på telefon 24 14 51 00 for å avtale nærmere ved evt. andre ønsker

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner