Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Trenerutdanning 2015

Alle de store tennisnasjonene er samstemte når det gjelder viktigheten av utdanning og kompetanseheving. Norsk tennis skal ikke være noe unntak.

Onsdag 13.juli 2011 Skrevet av

I 2015 skal det arrangeres to trener 1 kurs og et trener 2 kurs. I tillegg skal det arrangeres en rekke aktivitetslederkurs og etterutdanningskurs.

Aktivitetslederkurs

Nye datoer kommer iløpet av august.

Trener 1 andre halvår

 • Oppstart: 18.-20.september
 • Kurshelg: 16.-18.oktober
 • Avslutning: 13.-15.november 

Trener 2 andre halvår

 • Oppstart: 9.-11.oktober
 • Kurshelg: 6.-8.november  
 • Avslutning: 4.-6.desember

Etterutdanningskurs 

 • 23. september
 • 7.oktober
 • 14. oktober
 • 4.november
 • 9.desember

Online påmelding til alle kurs
Påmelding skal skje via Http://www.minidrett.no
Velg først kurs og skriv deretter inn søkeordet "tennis" for å søke frem alle tilgjengelige kurs fra NTF.

For de som mangler brukernavn og passord, trykk på ”ny bruker” øverst til høyre i skjermbilde. Følg så instruksjonene via ”Registrer ny bruker”.

Trener 1
Kurset er for de som ønsker å introdusere tennis for nygebynnere eller lett viderekommende. Kurset går over 3 helger med avsluttende skriftelig og praktisk eksamen på den siste søndagen.
Les mer om kurset her.

Trener 2

Dette er kanskje det viktigste kurset for norske klubbtrenere ettersom kurset har til hensikt å utvikle deltakerne til å jobbe med videregående spillere som har begynt eller er godt etablerte konkurranseutøvere. Kurset tar for seg områdene, trenerrollen, kommunikasjon, metodikk, strategi og taktikk, biomekanikk, avansert teknikk utvikling, diagnostikk /feilretting), mental trening/psykologi, fysisk trening, planlegging/periodisering, målsetting mm
Les mer om kurset her.

Trener 3
Dette er kurset for de som jobber som sjefstrener eller faglig leder i en klubb/region/forbund. Trenerne som melder seg på dette kurset bør jobbe med utøvere på høyt nasjonalt nivå og/eller med spillere som har internasjonale ambisjoner. Les mer om kurset her.

Jobbeskrivelser T1-T3
Trykk her for å lese hva som forventes av de som uteksamineres fra kursene våres. 

Etterutdanning
Etterutdanningskursene avvikles på Oslo Tennisarena 10-14. Pris per kurs er 500 kroner inkludert lunsj.
Temaene for de enkelte datoene er ikke avklart. Meld gjerne inn områder deres ser behov for eller ønsker å utvikle dere på. 
Påmelding gjøres til Aasa Auensen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Sertifisering og lisensiering
NTF har som mål at alle som driver trenervirksomhet skal ha en formell utdannelse som står i stil med de ansvarsområdene man har i sin arbeidshverdag. I tillegg ønsker vi at alle skal etterutdanne seg regelmessig for å bli inspirert, heve kompetansenivået og holde jevnlig kontakt med andre trenerkollegaer.

Norges Tennisforbund har satt som et krav at trenere som tok utdannelse før år 2000 må gjennomføre utdannelsen på nytt, eller dokumentere ukentlig aktivitet i klubb/region for å kunne fornye sin sertifisering.

I tillegg må trenere som har tatt utdanning i den nye modulen oppdatere seg i sertifikat perioden. Når sertifikatets gyldighet løper ut (etter 2 år) skal de som ønsker å fornye dette ha gjennomført 4x4/6x4 timer med oppdatering/etterutdanning/seminar timer. Det er valgfritt hvilke etterutdanningskurs man velger.

Bakgrunn for oppdatering/etterutdanning/sertifisering
Høsten 2006 inngikk NTF en avtale med ITF (International Tennis Federation) som gir oss anledning til å implementere deres utdanningskonsept i alle moduler av den norske trenerstigen. ITF har gjennom mange år vært den viktigste internasjonale aktøren som har ment at trenerutdanning må skje på lik linje med spiller utvikling for å oppnå best mulig effekt for alle parter. NTF har fra 2006 vært en del av denne filosofien.

Oppdateringskursene har til hensikt å gi trenere/klubber faglig påfyll samt heve statusen til treneryrket. Treneryrket forandrer seg år for år. Det som var viktige momenter for noen år tilbake er ikke nødvendigvis veldig viktig i dag. Man blir aldri utlært, og de stadige forandringene som kommer i form av metodebruk, biomekanikk, mental trening, fysisk trening, ernæring etc. tvinger frem en nødvendighet til å holde seg oppdatert. Når man velger å oppdatere seg faglig vil regioner, klubber og elever få ta del i de endringene som skjer i den internasjonale tennis sfære.

For mer informasjon om kurs, seminar eller påmelding kontakt Øivind Sørvald på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner