Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Fra venstre: Hanne Holth, Øystein Eriksen Søreide, Arnes Sartz-Knudsen og Tom Aage Lie. Fra venstre: Hanne Holth, Øystein Eriksen Søreide, Arnes Sartz-Knudsen og Tom Aage Lie. Torger Bjørnstad

Det blir Madagaskar

Tennis for UNICEF: Norsk tennis skal støtte idrettsprosjekt for barn og unge.

Mandag 25.april 2011 Skrevet av Torger Bjørnstad

Dette er klart etter et møte mellom ledelsen i UNICEF og Norges Tennisforbund. Første felles innsamlingsaksjon blir under tennisens dag.

-Vi har brukt tid for å finne et riktig prosjekt og har evaluert flere. Engasjementet fra tennisfolket er veldig stort etter at vi offentliggjorde avtalen "Tennis for UNICEF" ved nyttår, forteller Arne Sartz-Knudsen, generalsekretær i NTF.

-Vi ønsker å skape et bredt engasjement. Derfor har det vært viktig å finne et konkret prosjekt som vi kan følge, og som på den måten blir målbart og konkret for alle som blir med på denne tennisdugnaden. Dessuten vil vi at prosjektet skal vare over tid slik at vi virkelig er med på å skape noe sammen med UNICEF, sier Sartz-Knudsen.

Madagaskar er verdens fjerde største øy – dobbelt så stor som Storbritannia – med en befolkning på 19,6 millioner. Rundt 10 millioner er barn under 18 år. Den politiske situasjonen er stabil.

Madagaskar er rangert blant de fattigste landene i verden, nr. 135 av 169 land i Human Development Report. 76,5 prosent av befolkningen lever på mindre enn 1,25 US dollar om dagen. Hvert tredje barn lever i ekstrem fattigdom.

-UNICEF bygger sportsanlegg i de seks største byene og det er et av disse norsk tennis nå skal være med å utvikle. Anleggene skal være med å gi barn og unge interesser og innhold i livet. Vi vet at alderen 10-15 år er den farligste rekrutteringsalder til gategjenger, forteller Øystein Eriksen Søreide i UNICEF Norge.

Sport og idrett blir det samlende i disse anleggene der helse, rettferdighet og hygiene blir viktige læreområder.

-50 prosent av befolkningen har tilgang til rent vann, og bare tre prosent har tilgang til et sanitærsystem. På anleggene vil det bli tilgang til sanitæranlegg og rent vann, noe som er uvant for store grupper, forteller prosjektleder Hanne Holth i UNICEF.

Det er rekordinteresse fra klubbene for å arrangere Tennisens dag i år.

-Til nå har 75 klubber sakt at de er med, forteller Tom Aage Lie som er koordinator for NTF.

-Klubbene skal presentere seg og vise alt vi i tennisidretten har å tilby. Innsamling er frivillig, men de fleste steder blir det en del av dagen, forteller Lie.

Rett etter påske sendes det informasjon til alle klubbene bl.a. omkring UNICEF, Madagaskarprosjektet og hvordan innsamlingen gjennomføres.

Les mer om UNICEF og engasjementet på Madagaskar på: www.unicef.no

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner